La Guàrdia Urbana i la Policia Nacional detenen a 8 persones que explotaven laboralment a 12 immigrants en situació irregular : Servei de Premsa

La Guàrdia Urbana i la Policia Nacional detenen a 8 persones que explotaven laboralment a 12 immigrants en situació irregular

10/08/2011

La Guàrdia Urbana, juntament amb el Cos de Policia Nacional, han detingut a 8 persones, d´origen paquistanès, a les quals se les acusa penalment d´un presumpte delicte contre el dret dels treballadors, ursurpació de l´estat civil i estafa.

Les investigacions es remunten al passat mes de març, quan es va tenir coneixement que diverses persones d´origen paquistanès
administraven locals i establiments comercials en diferents barris de Barcelona dedicats principalment a l´hosteleria. Segons aquestes investigacions, en els establiments aquestes persones estarien explotant laboralment a compatriotes seus en situació irregular, infringint-los unes abusives condicions de treball, superant els horaris establerts, sense contracte ni cotització a la Seguretat Social i aprofitant-se de les circumstàncies d´especial necessitats d´aquests ciutadans extrangers (paquistanesos, hindús i nepalesos), que a banda, desconeixien les dues llengües oficials.

En base a aquestes investigacions, es van realitzar les vigilàncies pertinents i finalment la Guàrdia Urbana, el Cos de Policia Nacional i membres del Servei d´Inspecció de Treball de Catalunya van procedir a inspeccionar i registrar aquests locals, centrant-se en 8 establiments d´hosteleria i alimentació i 2 locutoris. Cinc d´aquests locals estaven situats al Districte de Sant Martí, dos al Districte de Sants-Montjuïc, dos al Districte de les Corts i un al Districte de l´Eixample.

Alguns d´aquests establiments no disposaven de llicència municipal per realitzar l´activitat, i un d´ells tenia autorització com a dipòsit de llibres, però es dedicava a supermercat d´alimentació. En alguns dels locals es va trobar abundant gènere i productes alimentaris caducats per la seva venda al públic.

Els agents van procedir a la detenció de les 8 persones responsables dels establiments, a les quals se les acusa de ser presumptes autores de delictes contra el dret dels treballadors, ursurpació de l´estat civil i d´estafa. Paral.lelament, i en base a les nombreses infraccions administratives i sanitàries que es van descobrir, es van aixecar les actes de sanció corresponents. Pel que respecta als 12 treballadors en situació irregular, se´ls hi ha obert un expedient sancionador en relació amb la Llei d´Estrangeria.Compartiu aquest contingut