La Guàrdia Urbana de Barcelona intervé més de 1.000 quilos de carn d´un camió que transportava aliments trencant la cadena del fred : Servei de Premsa

La Guàrdia Urbana de Barcelona intervé més de 1.000 quilos de carn d´un camió que transportava aliments trencant la cadena del fred

11/08/2011

Dins del marc del dispositiu d´inspeccions que la Guàrdia Urbana realitza de manera periòdica sobre el transport d´aliments, els agents de la policia de Barcelona van efectuar un control a un camió Nissan-Interstar que transportava mercaderies peribles. L´actuació es va dur a terme a l´àmbit de la Plaça de les Glòries.

Fruit d´aquesta inspecció els efectius del cos de policia barceloní van comprovar que el vehicle transportava més 1.000 quilos de carn de vedella i de pollastre i 24 quilos de pa en el mateix compartiment, un fet prohibit per la normativa de transport d´aliments. Els agents també van detectar que els aliments s´estaven descongelant perquè s´havia trencat la cadena de fred alimentària (els aliments havien d´estar a -18º, i el camió els estava transportant a 18º de temperatura).

Davant dels fets, la Guàrdia Urbana va procedir a intervenir el material a l´espera que tècnics de sanitat valorin si la carn és o no és apta per al consum. El cos de policia barceloní també va obrir una acta-denúncia al conductor del vehicle per trencar la cadena del fred amb un aliment congelat. La denúncia podria acabar amb una sanció de més de 2.000 euros.

El camió havia sortit des de Badalona i es dirigia a diversos restaurants de les localitats de Tarragona, Benicarló, Castelló i València. Es calcula que amb el material intervingut s´haurien servit més de 6.000 racions de carn de vedella o de pollastre.

La Guàrdia Urbana realitza inspeccions periòdiques sobre les condicions amb les quals es transporten els aliments. La majoria d´aquests transports es fan de manera correcta i donant compliment a la normativa de transport d´aliments que preveu les condicions amb les quals s´han d´executar aquest tipus de transports.

Podeu consultar les imatges de l´operació fent click als segons enllaços:

http://www.ajbcnpremsa.info/download/camio1.jpg
http://www.ajbcnpremsa.info/download/camio2.jpg
http://www.ajbcnpremsa.info/download/camio3.jpg
http://www.ajbcnpremsa.info/download/camio4.jpgCompartiu aquest contingut