El proper dilluns es reuneix, en sessió extraordinària, la Junta de Portaveus : Servei de Premsa

El proper dilluns es reuneix, en sessió extraordinària, la Junta de Portaveus

09/09/2011



Temps estimat de lectura: 2 minuts

El proper dilluns, 12 de setembre, es reunirà de manera extraordinària, la Junta de Portaveus per debatre diversos punts referents a l´estructura de l´ordre del dia de les sessions del Consell Municipal, i al seu desenvolupament, així com la proposta del Govern municipal sobre el Registre d´Interessos dels membres de la Corporació Municipal.

Entre diversos temes que es tractaran a la reunió en destaquen els següents:

La participació de l´Alcalde en els debats del Plenari del Consell Municipal i sobre l´obligació de l´Alcalde de respondre els precs i les preguntes formulades pels grups municipals.
L´alcalde va expressar el seu compromís de respondre els precs i les preguntes formulades pels grups municipals. En la seva condició de màxim responsable de la direcció del govern i l´administració municipal, en les sessions del Plenari del Consell Municipal haurà de contestar obligatòriament aquest prec o pregunta (1 per sessió i grup) en la formulació del qual el seu signatari hagi fet la sol·licitud expressa de resposta per l´Alcalde. La resta de precs i preguntes incorporats a l´ordre del dia podran ser contestats directament per l´Alcalde o bé pel membre de l´equip de govern competent per raó de la matèria en qui delegui la seva resposta.

Informació sobre el Registre d´Interessos dels membres de la Corporació Municipal.

En compliment del compromís de Xavier Trias de regeneració democràtica, lideratge i bon Govern, a partir del qual també ha acordat la cessió a un regidor la presidència dels Consell Plenari, i que situa la transparència com un dels seus valors prioritari, el Govern municipal proposa als grups fer públic el Registre d´Interessos dels membres de la Corporació.

Les Comissions Municipals començaran a reunir-se a partir del dia 20 de setembre i el primer Plenari del Consell Municipal de l´actual mandat està previst que se celebri el 30 de setembre.





Paraules clau