Barcelona demana arribar a un mínim de 4.000 agents dels Mossos d´Esquadra a la ciutat : Servei de Premsa

Barcelona demana arribar a un mínim de 4.000 agents dels Mossos d´Esquadra a la ciutat

22/09/2011



Temps estimat de lectura: 2 minuts

La Comissió de Seguretat i Mobilitat ha aprovat avui instar el Govern de la Generalitat a establir un calendari pel desplegament dels Mossos d´Esquadra ?per tal d´arribar al mínim de 4.000 agents que corresponen a la ciutat?. El primer tinent d´alcalde i responsable de l´àrea de Seguretat i Mobilitat, Joaquim Forn, ha assenyalat que la capital catalana ?arrossega un dèficit històric? i ha explicat que ja està treballant amb el Departament d´Interior de la Generalitat amb un calendari realista de desplegament per tal d´assolir el compliment de la ràtio aprovada pel Parlament de Catalunya de 2,5 Mossos d´Esquadra per cada 1.000 habitants. Forn ha recordat que l´Ajuntament de Barcelona té el compromís de la Generalitat perquè es destinin a Barcelona el 23% dels efectius que surten de l´Escola de Policia.
El primer tinent d´alcalde considera que el suport de tots els grups municipals (excepte Unitat per Barcelona, que s´ha abstingut) a la proposta presentada pel Partit Popular és positiu de cara a continuar les converses amb la Generalitat per aconseguir una dotació adequada de Mossos d´Esquadra a la ciutat de Barcelona.

Informe sobre l´Operació Xarxa en la propera Comissió

Joaquim Forn ha expressat el compromís del Govern municipal de presentar en la propera Comissió de Seguretat i Mobilitat un informe sobre el resultat de l´operatiu de prevenció i seguretat que s´està desenvolupant aquest estiu al metro de Barcelona, conjuntament amb els Mossos d´Esquadra. En aquest sentit, el responsable de l´àrea de Seguretat i Mobilitat ha valorat positivament la coordinació i el treball conjunt que estan realitzant els dos cossos policials. Forn ha explicat que les primeres dades són positives i ha confirmat que la Guàrdia Urbana mantindrà l´operatiu a partir del mes d´octubre.

D´altra banda, durant la Comissió de Seguretat i Mobilitat també ha aprovat, per unanimitat, una proposta del grup municipal del PSC on el Govern municipal es compromet a redactar i presentar en el termini de tres mesos un informe relatiu a l´actuació de la Guàrdia Urbana de Barcelona com a Policia Judicial.





Paraules clau