Primera reunió de l´alcalde amb el nou secretari general de la Unió pel Mediterrani, Youssef Amrani : Servei de Premsa

Primera reunió de l´alcalde amb el nou secretari general de la Unió pel Mediterrani, Youssef Amrani

27/10/2011



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L´alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha mantingut avui la primera reunió de treball bilateral amb el nou secretari general de la Unió pel Mediterrani, Youssef Amrani, que va prendre possessió del càrrec el passat 5 de juliol. Durant la trobada, l´alcalde ha defensat l´aposta de Barcelona per implicar-se de forma activa en la reactivació de la Unió pel Mediterrani i la vocació de la ciutat d´exercir la capitalitat mediterrània. En aquest sentit, l´alcalde ha manifestat la plena disposició de l´Ajuntament de Barcelona per col·laborar amb la Unió pel Mediterrani i per actuar d´interlocutor amb altres institucions per concretar i desenvolupar projectes concrets en els àmbits que la UpM s´ha marcat com a prioritaris.

L´alcalde de Barcelona ha reiterat la importància de les ciutats i dels governs locals en el desenvolupament de la mediterrània, i ha posat l´experiència i la capitalitat de Barcelona al servei dels objectius de la UpM. La trobada també ha servit per expressar el compromís d´establir una relació permanent, àgil i eficient entre l´Ajuntament de Barcelona i la Unió pel Mediterrani.

Barcelona va ser escollida oficialment seu de la Secretaria General de la Unió pel Mediterrani el 4 de novembre de 2008. L´any 2009 es va signar un conveni entre la Generalitat, el Ministeri d´Afers Exteriors i l´Ajuntament de Barcelona per la posada en marxa del secretariat en el Palau de Pedralbes. El passat 5 de juliol, Youssef Amrani (Tànger, 1953) va prendre possessió com a nou secretari general de la UpM. Diplomàtic de carrera, va ser cònsol general a Barcelona de 1992 al 1996, i ambaixador del Marroc a Colòmbia, Xile i Mèxic. Abans de ser nomenat nou secretari general de la UpM, era secretari general del Ministeri d´Afers Exteriors i Cooperació del govern marroquí.

NOTA: Podreu descarregar-vos les imatges en l´enllaç:
www.flickr.com/photos/xaviertrias





Paraules clau