La Guàrdia Urbana intervé una festa ?rave? que es celebrava dins d´una càmera frigorífica : Servei de Premsa

La Guàrdia Urbana intervé una festa ?rave? que es celebrava dins d´una càmera frigorífica

31/10/2011



Temps estimat de lectura: 2 minuts

La Guàrdia Urbana de Barcelona van intervenir durant la matinada de dissabte a diumenge una festa ?rave? que s´estava celebrant sense autorització i amb l´absència de mesures de seguretat per als assistents.

Els fets van succeir al carrer Espronceda, al districte de Sant Martí, quan alertats per les queixes reiterades dels veïns, els agents es van personar al lloc de la festa i van comprovar la presència de 200 persones que estaven celebrant una festa ?rave? dins d´un local destinat a càmera frigorífica de grans proporcions.

Les patrulles de la Guàrdia Urbana van constatar que es tractava d´una festa organitzada per l´associació ?El Matadero?que, a més de no disposar de cap mena d´autorització, la música estava a un volum molt alt, que hi havia consum d´alcohol i d´altres substàncies estupefaents dins i fora de l´establiment, a més d´existir comportaments incívics a l´exterior. Al mateix temps, el local no disposava de cap mesura per garantir la seguretat dels assistents ni dels veïns, no hi havia pràcticament enllumenat, cap element contra incendis, no disposava d´assegurança i, allò més important, hi havia un risc que, en cas de produir-se un sinistre, hagués dificultat de manera important l´evacuació del públic assistent.

Col·laboració dels veïns

Els responsables policials van fer una primera valoració de la situació i van concloure que la intervenció policial de desallotjament no era aconsellable, en un primer moment, tant per la seguretat dels agents com del propi públic assistent.

Davant de la situació, els agents van aixecar una acta d´inspecció del local, fent constar tots els aspectes descrits, i es va demanar als responsables el cessament immediat de l´activitat, per tal de tramitar l´expedient sancionador. Aquest expedient sancionador pot acabar amb una multa d´entre 15.000 i 150.000 euros.

Malgrat tot, la festa va continuar fins ben entrada la matinada, moment en què els responsables de la Guàrdia Urbana van veure que era el moment en que la intensitat de la celebració havia disminuït i el nombre de públic s´havia reduït. Llavors els agents van intervenir duent a terme la inspecció del local i el comís dels equips, no sense algunes dificultats per l´escassa col·laboració dels organitzadors, que fins i tot han tancat amb una cadena un dels accessos.

Els responsables del Districte de Sant Martí han manifestat que la col·laboració i la comprensió dels veïns ha estat un element clau per a poder resoldre aquests tipus de celebracions que, més dels problemes de molèsties i de convivència ciutadana, sobretot afecten a la seguretat del barri.

Respecte els equips musicals, val a dir que ha estat una de les intervencions més voluminoses (500 Kg de material acústic), que va quedar dipositat a dependències policials a disposició de l´instructor del procediment.

Es dóna el cas que els mateixos organitzadors de la ?rave? eren reincidents en l´organització d´aquest tipus de festes i que el passat mes de juliol ja n´havien organitzar una altra de similar, com a via de negoci lucratiu que obliga, als agents de la Guàrdia Urbana, a mantenir un control constant.





Paraules clau