L´interior d´illa Càndida Pérez és el primer de la ciutat amb tancament automàtic a distància : Servei de Premsa

L´interior d´illa Càndida Pérez és el primer de la ciutat amb tancament automàtic a distància

31/10/2011



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L´interior d´illa Càndida Pérez, situat al c/ Comte Borrell, 44, és el primer de Barcelona que s´obre i es tanca automàticament de forma remota. El tancament s´efectua a distància, des de la Central d´Operacions de Medi Ambient i Serveis Urbans.

La posada en funcionament del tancament remot ha estat possible després de diverses proves pilot amb resultat positiu en aquest jardí, que ofereix aquesta possibilitat de control telemàtic perquè compta amb dues càmeres i una porta d´obertura equipada amb sensors fotoelèctrics de tancament automàtic. La porta elèctrica ja estava instal·lada i únicament s´ha adaptat el sistema.

Les dues càmeres instal·lades als Jardins de Càndida Pérez permeten veure que no quedi ningú dins d´aquest espai; i la porta d´accés, igual que en alguns aparcaments, té un sensor fotoelèctric que fa que si s´està tancant i detecta que passa algú es torni a obrir, a més d´un senyal lluminós d´avís. En el cas que alguna persona quedi accidentalment a dins del jardí un cop les portes s´hagin tancat, l´espai compta amb un intèrfon que està connectat amb la Central d´Operacions des d´on es pot trucar per què obrin la porta.

Aquesta iniciativa s´ha realitzat des de l´àrea de Medi Ambient i Serveis Urbans de la tinència d´Hàbitat Urbà, que ha treballat conjuntament amb el Districte de l´Eixample i la Biblioteca Sant Antoni-Joan Oliver. Des de la tinència, s´estudia la manera d´estendre-la a d´altres espais verds, per exemple explorant la possibilitat d´incloure la instal·lació de portes motoritzades i càmeres en els plecs de condicions tècniques.

Actualment hi ha 110 espais verds que tanquen diàriament els vigilants del departament de Millora Contínua de la direcció de Gestió del Coneixement, de Medi Ambient i Serveis Urbans. De mitjana, entre setmana, dues persones tanquen les illes a les tardes i cinc els parcs a la nit. En total, hi ha 49 persones dedicades a la vigilància, que a més revisen que no hi hagi cap incidència en aquest servei.





Paraules clau