L´alcalde de Barcelona presideix l´acte de lliurament del 35è Premi d´Honor Lluís Carulla i dels 29ns Premis d´Actuació Cívica : Servei de Premsa

L´alcalde de Barcelona presideix l´acte de lliurament del 35è Premi d´Honor Lluís Carulla i dels 29ns Premis d´Actuació Cívica

22/11/2011



Temps estimat de lectura: 3 minuts

L´alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha presidit aquesta tarda al Saló de Cent de l´Ajuntament de Barcelona l´acte de lliurament del 35è Premi d´Honor Lluís Carulla i dels 29ns Premis d´Actuació Cívica. L´alcalde ha qualificat de ?plaer i honor? presidir aquest lliurament perquè ?un no té sempre el privilegi d´estar envoltat de persones que han fet tant pel nostre país. Unes persones a qui avui tenim la satisfacció de premiar per la seva tasca cívica i social al servei de la nostra societat?.

L´alcalde ha felicitat a totes les persones premiades, a les que ha expressat el seu reconeixement personal, ?en aquests moments de dificultat que estem vivint, m´omple d´esperança i em confirma que la nostra ciutat i el nostre país poden encarar el futur amb confiança?. Com ha subratllat l´alcalde cadascun dels guardonats i guardonades d´aquest vespre són un ?exemple que ens demostra que quan es combina la feina ben feta, el rigor, el coratge, la creativitat, la innovació, i la passió, es pot assolir amb èxit qualsevol repte?.

Per a Xavier Trias cadascun dels guardonats, des del seu àmbit d´actuació, ?ens desperten el sentiment de pertinença i ens fan sentir orgullosos de la nostra cultura i de la nostra llengua?. ?Alguns m´hauran sentit dir que Barcelona i Catalunya es construeixen dia a dia, entre tots i totes. Però hi ha persones que, com vostès, esdevenen protagonistes d´aquest procés?, ha afirmat Trias, agraint als guardonats la seva contribució però també demanant-los que ?segueixin implicant-se perquè no deixem mai d´avançar com a societat cohesionada i orgullosa dels nostres valors?.

Finalment, l´alcalde de Barcelona ha volgut donar les gràcies també a la Fundació Lluís Carulla per posar en relleu la tasca d´uns homes i unes dones entusiastes, que enforteixen el país i que ajuden a projectar-nos arreu del món.

El Premi d´Honor Lluís Carulla s´atorga a persones o entitats que amb la qualitat de la seva activitat científica, cultural o cívica han ajudat a enfortir la consciència de comunitat nacional i el sentit de pertinença a la cultura dels països de llengua catalana. Els Premis d´Actuació Cívica són sis premis destinats a fer conèixer i distingir la tasca (generalment poc coneguda, sovint anònima, però exemplar) de persones vivents que sempre han actuat i actuen, sense equívocs, al servei de la identitat pròpia dels països de llengua catalana, en els diversos àmbits de la vida i de la relació humana, com ara l´ensenyament, els mitjans de comunicació, les ciències, l´art, la música, el teatre, l´economia, el dret l´acció social i cívica, etc.

El jurat dels premis l´integren: Salvador Cardús, Muriel Casals, Àngel Castiñeira, Vicent Partal, Marta Pessarrodona, Ramon Pla i Arxé, Joaquim Triadú, Carme Valls i Vicenç Villatoro; i ha decidit atorgar a Isona Passola, productora, guionista i directora de cinema, el Premi d´Honor Lluís Carulla. I els Premis d´Actuació Cívica a Joaquim Arenas i Sampera (Mataró), mestre i pedagog; Maria Antònia Canals i Tolosa (Girona), impulsora de l´Associació Rosa Sensat; Miquel Esquirol i Clavero (Barcelona), economista i polític; Lluís Pagès i Marigot (Lleida), editor i impressor; Joan Beltran i Cavaller (Tortosa), professor i coordinador dels cursos de reciclatge de català per a mestres a les Terres de l´Ebre; i Paco Muñoz (València), referent de la cançó al País Valencià, per la seva tasca de recuperació i difusió de la cançó popular en valencià





Paraules clau