L´Alcalde Xavier Trias afirma que Barcelona exporta talent i és un referent de transformació urbana al món : Servei de Premsa

L´Alcalde Xavier Trias afirma que Barcelona exporta talent i és un referent de transformació urbana al món

25/11/2011



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Porto Alegre.- L´Alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha afirmat avui que ?Barcelona exporta talent arreu del món i s´ha convertit en un referent per la transformació urbana de moltes ciutats?. L´Alcalde Trias, que és a Porto Alegre per participar en el Congrés Mundial de Metropolis, s´ha interessat per la transformació del front litoral de la ciutat, que ha projectat l´arquitecte Fermín Vázquez. Aquest matí han visitat els terrenys on es desenvoluparà l´actuació urbanística i arquitectònica amb l´Alcalde de Porto Alegre, José Fortunati. Xavier Trias ha constatat que ?Barcelona i Porto Alegre comparteixen una mateixa filosofia de ciutat, que és la d´apostar per una trama urbana cohesionada i obrir-se al mar recuperant el front marítim?.

L´Alcalde de Barcelona ha remarcat que la reconversió del front portuari de Porto Alegre es faci amb la participació d´una firma d´arquitectura de la capital catalana. Xavier Trias ha afirmat que ?un dels nostres papers bàsics com a Ajuntament en un moment de dificultat econòmica és ajudar la gent que té talent a Catalunya a internacionalitzar-se?. ?Que siguem capaços de fer un salt endavant i que la nostra gent sigui capaç de transformar la ciutat de Porto Alegre és una de les apostes que hem de fer?, ha dit l´Alcalde. Per Xavier Trias ?aquest és un missatge de confiança en el futur i en les nostres potencialitats com a ciutat i com a país?.

Per la seva banda, l´Alcalde de Porto Alegre, José Fortunati, ha afirmat que ?ens volem aprofitar al màxim de la transformació de Barcelona per portar qualitat de vida a la gent de Porto Alegre?. Fortunati considera que ?Barcelona i Porto Alegre sóm molt semblants? i ha remarcat la transformació que van representar els Jocs Olímpics per la capital catalana, que ha qualificat de ?ciutat encatadora?:

La regeneració de l´anomenat Cais Mauá representarà una intervenció sobre una franja de 2,5 quilometres de front litoral del riu Guaíba. L´estudi b720 Fermín Vázquez Arquitectos va guanyar el concurs internacional per projectar la transformació d´aquesta superfície de més de 30 hectarees. L´actuació és respectuosa amb el patrimoni arquitectònic ja que preveu la rehabilitar els antics magatzems del port, construïts l´any 1920, per destinar-los a equipaments, usos comercials, d´oci i restauració. El projecte, que recupera l´antiga central elèctrica del ?Gasómetro? com a centre cultural, preveu també la construcció edificis singulars d´oficines, un hotel amb centre de convencions i un centre comercial. Els espais lliures tindran un tractament paisatgístic amb la creació d´àmplies zones de passeig. L´Estat de Río Grande do Sul, propietari dels terrenys, ha firmat aquesta setmana l´acord per cedir el sòl al Consorci explotarà la concessió, amb una inversió prevista de més de 280 milions d´euros.

L´Alcalde Xavier Trias ha subratllat la importància de la col·laboració públic-privada per impulsar inversions que generen riquesa i benestar a les ciutats en un context de dificultats per obtenir recursos econòmics.

– Descarregar tall d´àudio (format mp3):
http://blip.tv/file/get/Ajuntamentdebarcelona-TallAlcalde341.mp3





Paraules clau