L´Alcalde Xavier Trias aposta per convertir Barcelona en referent mundial de les Smart City i portar els beneficis de la tecnologia a tots els barris : Servei de Premsa

L´Alcalde Xavier Trias aposta per convertir Barcelona en referent mundial de les Smart City i portar els beneficis de la tecnologia a tots els barris

25/11/2011



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Porto Alegre.- L´Alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha afirmat avui que ?Barcelona vol ser una de les ciutats líders del món de les Smart Cities? impulsant ?una nova manera de fer ciutats amb la fusió de l´urbanisme, l´ecologia i les tecnologies de la informació?. L´Alcalde, que ha presidit una taula rodona sobre Innovació Urbana en el desè Congrés Mundial de Metropolis, ha recordat que Barcelona acollirà la setmana que vé l´Smart City Expo & World Congress amb la participació dels principals experts del món i representants de 40 ciutats que debatran sobre el desenvolupament d´una nova indústria relacionada amb les ciutats intel·ligents.

L´Alcalde de Barcelona ha expressat la voluntat política del Govern municipal ?d´estendre a tots els barris de la ciutat els beneficis de la tecnologia?. ?Està molt bé que tinguem districtes altament tecnològics, com el 22@, però cal anar més enllà?, ha dit l´Alcalde. Xavier Trias ha defensat una ?visió integral? i ?estratègies de conjunt? per desenvolupar les ciutats intel·ligents i, en aquest sentit, ha contextualitzat la creació de l´Àrea d´Hàbitat Urbà dins l´organigrama de l´Ajuntament. ?Un plantejament innovador a nivell europeu per construir una ciutat intel·ligent amb fort accent social i de benestar?, ha dit Trias.

L´Alcalde de Barcelona considera fonamental ?generalitzar la col·laboració de les administracions locals amb el sector privat i la societat civil?. Xavier Trias ha anunciat ?l´objectiu estratègic d´establir aliances amb empreses tecnològiques per convertir Barcelona en un laboratori d´experimentació i innovació?.

En aquest context, l´Alcalde s´ha reunit avui amb el vicepresident de Cisco Systems, Wim Elfrink. L´Ajuntament i la companyia van subscriure un acord estratègic de col·laboració per impulsar una plataforma urbana integrada de referència, que permeti desenvolupar aplicacions tecnològiques funcionals per millorar l´eficiència i la qualitat dels serveis que reben els ciutadans. L´Alcalde i el vicepresident de Cisco han reforçat les bases per aprofondir en la col·laboració i facilitar la futura implantació a Barcelona d´un Centre d´Innovació capdavanter en l´exploració de noves possibilitats tecnològiques al servei de les ciutats i de les persones.





Paraules clau