Restituïts els 60 arbres del passeig de Sant Joan que es van haver de retirar a l´estiu : Servei de Premsa

Restituïts els 60 arbres del passeig de Sant Joan que es van haver de retirar a l´estiu

25/11/2011



Temps estimat de lectura: 1 minut

Aquesta setmana ha finalitzat la replantació dels arbres del passeig de Sant Joan, al districte de l´Eixample. En total, han estat 60 arbres de l´espècie koelreutria paniculata o arbre dels fanalets que es van plantar en aquest àmbit durant les obres de transformació del passeig entre l´Arc del Triomf i la plaça de Tetuan i que no van sobreviure. L´actuació s´ha dut a terme ara coincidint amb la tardor que és l´època habitual de replantació d´arbrat.

El passat mes de juliol es va comprovar que aquesta seixantena d´arbres no havien sobreviscut a la plantació en el marc de les actuacions de transformació de la via. Un cop detectada la situació, l´Àrea de Medi Ambient i Serveis Urbans va fer les corresponents revisions i marques dels arbres que s´havien de retirar i l´empresa contractista de l´obra va retirar els arbres dins del període de garantia.

Un projecte de transformació d´un eix bàsic de la Dreta de l´Eixample

El tram del passeig de Sant Joan, entre la plaça de Tetuan i l´Arc de Triomf, ha esdevingut un eix cívic amb voreres més amples, nou arbrat, zones d´estada, jocs infantils i terrasses. Així, l´actual passeig té unes voreres de 17 metres de vorera que estan distribuïdes de la següent manera:

? Els primers 5,75 metres, a tocar de les façanes, queden lliures per al recorregut dels vianants. És el que es considera la zona de pas.

? Els 11 metres següents són un bulevard que acull diferents zones d´estada amb bancs i cadires, zones de jocs infantils i terrasses, potenciant així un espai de convivència i de prioritat del vianant.





Paraules clau