L´Ajuntament planta 130.297 plantes amb flor per embellir 274 indrets a la ciutat : Servei de Premsa

L´Ajuntament planta 130.297 plantes amb flor per embellir 274 indrets a la ciutat

28/11/2011



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Durant aquest mes i fins al 2 de desembre, es plantaran 130.297 plantes amb flor a diferents emplaçaments de totes els districtes. Les plantes s´ubicaran en carrers, places i parcs de tots els districtes de la ciutat, cobrint una superfície de 7.699 m2, distribuïts per 274 indrets amb grups de flors. La selecció de les espècies a plantar respon a criteris cromàtics i paisatgístics, per aconseguir un efecte cromàtic més durador, amb varietats amb flors de diferents colors i que tenen un període de floració llarg. També es té en compte la seva adequació a l´època, amb la tria d´espècies resistents a la climatologia i condicions ambientals a la ciutat. Actualment la superfície amb flor a la ciutat de Barcelona és de 66.013 m2. 58.314 m2 corresponen a rosers i planta vivaç i 7.699 m2 corresponen a flor de temporada.

Les espècies a plantar són: Brassica oleracea (amb fulles de coloració variada), Chrysanthemum paludosum (amb flor blanca), Cyclamen persicum (amb flor blanca i vermella) Panola xCLEAR MIX (amb flor de coloració variada), Primula acaulis (de coloració variada), Primula obconica (coloració rosacea), Viola cornuta GEMINI (coloració groc-mora), Viola sp. Matrix (de coloració blanca), Panola x P TRUE (de coloració blanca i blava), Panola x P YELLOW (de coloració groga), Panola x DEEP ORANGE (de coloració taronga).
La plantació de grups de flors es realitza tres cops l´any (setembre – novembre – maig) i es cobreix la mateixa superfície en cada temporada. Durant la plantació anterior, duta a terme pels jardiners de la ciutat entre finals d´agost i setembre, es van plantar prop de 156.000 unitats de temporada. En l´actual plantació de flor d´hivern es planten menys unitats però de major tamany.

Les plantes amb flor de temporada s´ubiquen al parc de Ciutadella, Portal de la Pau, Vila de Madrid, parc de la Barceloneta, Concilio de Trento/plaça Mercè Capsi, parc del Clot, passeig de Taulat, Rambla de Poblenou, plaça de Perú, avinguda de Gran Via/Rambla de Catalunya, plaça de Tetuan, passeig de Gràcia/Aragó, plaça d´Urquinaona, passeig de Sant Joan, avinguda de Diagonal/Sicília, jardins de Joan Maragall, plaça de Sants, Rector Triadó, Castell de Montjuïc, jardins de Mossèn Cinto Verdaguer, rambla de Brasil, Creu de Pedralbes, plaça de Valdivia, avinguda de Pau Casals, Prat de la Riba, jardins de la Quinta Amèlia, Turó Park, avinguda de General Vives, Ronda de Dalt/Bellesguard, parc del Putxet, Mas Guimbau, jardinets de Gràcia, Vallcarca/Ronda de Dalt, parc de la Creueta del Coll, Park Güell, Jorge Manrique, pla de Montbau, plaça de la Clota, Puig i Alfons (Nen de l´Aro), parc del Laberint, plaça Meguido, plaça Font de la Castellana, placeta de Lugo, pla de Fornells, parc central de Nou Barris, parc de la Guineueta, plaça de Llucmajor, Ciutat Meridiana/Renfe, avinguda Meridiana/Rio de Janeiro, plaça de Torre Llobeta, plaça del Congrés Eucarístic, parc de la Trinitat, carrer de Ciutat d´Assumpció, carrer de Lima, parc de la Pegaso, Sagrera/Honduras, plaça de Ferran Reyes, passeig de Torras i Bages.





Paraules clau