Ciutat Vella acull una desena de fires de productes diferents durant les festes nadalenques : Servei de Premsa

Ciutat Vella acull una desena de fires de productes diferents durant les festes nadalenques

02/12/2011

Ciutat Vella és un districte en el qual la implantació de fires de venda de productes diversos és molt habitual. Hi ha ja algunes zones de Ciutat Vella, a l´aire lliure, que ja són escenari habitual de mercats a l´aire lliure. En dates nadalenques, però, aquesta dinàmica del comerç més artesanal i tradicional s´accentua. I en aquesta època Ciutat Vella s´omple d´un brogit ple de vitalitat i en el qual es troben des dels tradicionals productes per decorar el Nadal a casa, i per construir el pessebre (a la Fira de Santa Llúcia), o els necessaris per posar l´avet nadalenc, fins a mercats de joguines, de brocanters, de ceràmica, d´artesania de l´alimentació o d´artesania popular. Aquest any és novetat també la instal·lació al Districte de Ciutat Vella d´una mostra de caràcter solidari, que s´implanta amb la col·laboració del Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya: la Mostra de productes elaborats als tallers artístics dels centres penitenciaris de Catalunya.

El calendari de les 11 fires que acull Ciutat Vella aquest Nadal amb les dates d´obertura al públic són les següents:

Fira de Santa Llúcia: del 26 de novembre al 22 de desembre. De 10h a 21h. Plaça Nova/Avinguda de la Catedral

Mostra de productes elaborats als tallers artístics dels Centres Penitenciaris de Catalunya: del 29 de novembre al 22 de desembre. D´11 a 20h. Plaça de Garriga i Bachs.

Mostra de productes etiquetats en català: de l´1 a l´11 de desembre. De 10h a 21. Plaça de Catalunya

14a Mostra d´Artesania de Sant Eloi: es desenvolupa en dos períodes diferents, el primer de l´1 al 24 de desembre, i el segon els dies 3, 4 i 5 de gener. D´11h a 21h. Carrer Argenteria.

Mercat de la Joguina: dies 3, 4, 10, 11, 17 i 18 de desembre. De 9h a 21h. Plaça de Carles Pi i Sunyer

Fira de Ceràmica de Catalunya: del 5 al 18 de desembre. De 10h a 21h. Avinguda del Portal de l´Àngel

Mercat de Brocanters: del 13 al 23 de desembre. De 10h a 21h. Plaça de Catalunya

Fira d´Artesans de l´Alimentació: Del 16 al 18 de desembre. De 10h a 22h. Plaça del Pi

Fira d´Artesania d´Allada Vermell: del 17 al 24 de desembre. De 10h a 15h. Carrer Allada Vermell

Fira d´Artesans: 23 i 24 de desembre. De 10h a 22h. Plaça del Pi.

Fira d´Artesania: Del 27 de desembre al 5 de gener. D´11 a 20h. Avinguda de la Catedral.

Mostra de Comerç al Gòtic

A aquesta intensitat d´activitat de les fires cal sumar també altres iniciatives comercials que protagonitzen en aquest cas els botiguers del Gòtic. Aquest col·lectiu ha decidit unir esforços i organitzar per primera vegada una mostra de comerç conjunta de totes les zones comercials del barri. Els comerciants del Gòtic, doncs, acostaran els seus productes i sortiran al carrer el dia 17 d´octubre amb una gran mostra en la qual hi participaran al voltant de 210 botigues distribuïdes per 44 carrers.Compartiu aquest contingut