L´alcalde Trias aposta per sumar esforços entre els sectors públic i privat per a la generació d´activitat econòmica i la reducció de l´atur juvenil : Servei de Premsa

L´alcalde Trias aposta per sumar esforços entre els sectors públic i privat per a la generació d´activitat econòmica i la reducció de l´atur juvenil

15/12/2011



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L´alcalde Xavier Trias ha clausurat aquesta tarda la VII Jornada Tècnica del Pla Estratègic Metropolità de Barcelona: formació, marc laboral i atur juvenil, una jornada tècnica de formació adreçada als joves. La trobada ha servit per posar de relleu un dels problemes més greus de la crisi actual: l´atur juvenil. Com ha exposat l´alcalde que més del 45% dels nostres joves, percentatge que supera el 60% en el cas del joves entre 16 i 19 anys, no trobin feina ?és un greu problema que ens afecta a tots?.

A parer de l´alcalde de Barcelona jornades com aquestes no han de servir només com a eina de reflexió sinó que han de servir per actuar: des de l´estratègia i des de la generació d´accions per fer front a aquest problema.

En aquesta Jornada s´han estudiat propostes orientades a dos temes centrals en els debats sobre l´atur: l´educació i la formació i per l´altra el mercat laboral. Trias ha subratllat, com a Alcalde i també com a president del Pla Estratègic Metropolità, la necessitat de generar nova activitat econòmica. ?Aquí és on hem d´esmerçar tots els esforços, públics i privats, de l´Àrea Metropolitana?, ha afirmat Trias.

Com ha dit l´alcalde ?tenim instruments que ens poden ajudar? com són bones universitats, escoles de negoci líders al món, centres de recerca, parcs científics i plataformes tecnològiques importants i ha afegit que ?hem de poder col·laborar per crear nova activitat, per millorar les empreses que tenim, per crear-ne de noves, per atreure i retenir el talent, tant necessari per poder créixer?.

?A més d´aquests instruments, hem de crear unes noves condicions, un urbanisme i unes infraestructures metropolitanes necessàries, perquè la creació de nova activitat econòmica sigui el més fàcil possible i, a més, tingui un efecte contagi?.

L´alcalde també ha apostat per saber captar les oportunitats que ens ofereixen les noves tendències mundials en matèria de medi ambient, energia, serveis a les persones, envelliment o salut per a la generació de nova activitat econòmica; i ha afegit que ?tenim gent preparada en tots aquests camps. Els hem de facilitar que es posin en marxa i que es passi del coneixement a l´acció?.

Xavier Trias ha afirmat que cal potenciar l´educació, ?la formació dels nostres joves ha de ser un element estratègic per a propiciar aquest nou marc econòmic de futur. Aquesta és una de les condicions necessàries, com ho és la reforma del mercat laboral?. Segons l´alcalde actuar en aquests dos camps pot no ser suficient, sinó s´acompanya aquest procés d´unes estratègies que facin visible l´escenari de futur. ?Aquest escenari ha de ser molt diferent de l´actual, amb aquestes escandaloses taxes d´atur juvenil?, ha conclòs l´alcalde Trias.





Paraules clau