L´Ajuntament activa l´operació fred en el marc del el Pla d´Acció Logístic Social per atendre a les persones que dormen al carrer : Servei de Premsa

L´Ajuntament activa l´operació fred en el marc del el Pla d´Acció Logístic Social per atendre a les persones que dormen al carrer

31/01/2012



Temps estimat de lectura: 1 minut

L´Ajuntament de Barcelona ha activat a les 07:00 d´aquest matí l´operació fred en el marc del Pla d´Acció Logístic i Social davant la possible baixada de temperatures generalitzada prevista per aquesta nit.

L´actuació s´adreça especialment a persones sense sostre que pernocten a la via pública perquè acceptin voluntàriament allotjar-se en algun dels equipaments municipals oberts durant tot l´ant per aquest col·lectiu. El servei ofereix places per acollir a tothom que ho necessiti.

En aquest sentit, es reforcen els equips d´emergència del Centre d´Urgències i Emergències Socials de l´Ajuntament distribuïts per tota la ciutat que detecten les persones sense sostre, informant-les de la possibilitat d´allotjar-les en un centre de la xarxa de sense sostre i acompanyant-les fins el mateix centre.

El dispositiu d´atenció es realitza amb la col·laboració de Creu Roja Barcelona i enguany estarà format per 8 vehicles; 6 equips formats per 1 treballador social o psicòleg i un tècnic del CUESB i 2 voluntaris de Creu Roja; i 2 equips de desplaçament per atendre avisos de Guàrdia Urbana, ciutadans, etc.

* Atenció mitjans: a les 11:00 hores, la tinent d´alcalde de l´Àrea de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports, Maite Fandos, atendrà als mitjans de comunicació per explicar l´operatiu preparat per aquesta nit. Les declaracions seran al vestíbul d´entrada de l´Ajuntament de la Plaça Sant Miquel.
A les 19:00 hores, els mitjans podran prendre imatges de la preparació de l´operatiu per part dels equips d´Emergència Social a la seu del CUESB (c/ Comerç, 44).





Paraules clau