L´Ajuntament de Barcelona desactiva l´Operació Fred en el marc del Pla d´Acció Logístic Social : Servei de Premsa

L´Ajuntament de Barcelona desactiva l´Operació Fred en el marc del Pla d´Acció Logístic Social

14/02/2012



Temps estimat de lectura: 1 minut

L´Ajuntament de Barcelona desactiva aquesta tarda l´Operació Fred en el marc del Pla d´Acció Logístic Social davant la pujada de temperatures.

Aquest operatiu es va activar el passat 1 febrer amb un reforç dels equips d´emergència del Centre d´Urgències i Emergències Socials de l´Ajuntament (CUESB) distribuïts per tota la ciutat que detecten les persones sense sostre, informant-les de la possibilitat d´allotjar-les en un dels centres especialment habilitats durant l´Operació Fred i acompanyar-les fins el mateix centre.

Durant les 13 nits de l´operatiu,de l´1 fins el 14 de febrer, 423 persones diferents han acceptat l´allotjament ofert pels equips d´Emergències Socials. En total s´han efectuat 1.838 pernoctacions en els diferents albergs habilitats i s´han servit 3.734 àpats.

Tot i desactivar-se l´Operació Fred, l´Ajuntament de Barcelona, a través de l´Àrea de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports, ofereix els serveis d´atenció a les persones sense sostre els 365 dies de l´any.

L´Ajuntament disposa de 827 places en els diferents serveis d´Acolliment Residencials; 193 places en els 43 Habitatges d´Inclusió; 275 places en els Centres de Dia; i 1.106 places diàries en els 14 centres que ofereixen servei de menjador. El Servei d´Inserció Social, servei destinat a la detecció, atenció i tractament social de persones en situació d´exclusió extrema, a través del SIS Detecció, actua de manera proactiva; és a dir, surt a buscar i a contactar les persones que viuen al carrer, detectant a la població sense sostre que dorm al carrer i vinculant-les a recursos quan aquestes persones accepten l´atenció.





Paraules clau