Trias destaca la tasca del Saló Nàutic Internacional com un puntal d´un sector estratègic per a Barcelona : Servei de Premsa

Trias destaca la tasca del Saló Nàutic Internacional com un puntal d´un sector estratègic per a Barcelona

01/03/2012



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L´alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha fet entrega avui de la Medalla d´Or al Mèrit Esportiu al Saló Nàutic Internacional de Barcelona, la màxima condecoració de la ciutat, en reconeixement a la seva tasca en la promoció de la nàutica i la internacionalització de la ciutat.

Durant l´acte, que s´ha celebrat aquesta tarda al Saló de Cent de l´Ajuntament de Barcelona, Trias ha recordat que ?els cinquanta anys d´activitat del Saló Nàutic Internacional de Barcelona marquen la història del sector nàutic del nostre país, una història que neix als anys 60 amb un sector gairebé inexistent, fins arribar a la seva ?democratització´, que va comportar un increment de l´afició, la creació d´empreses i professionals vinculats, la construcció de ports esportius?.

Trias ha volgut recordar que el Saló Nàutic Internacional ?s´ha convertit en un puntal en la creació d´un sector estratègic de país com és el sector nàutic, que genera molts llocs de treball. Per això, crec que hem d´apostar per un clúster aeronàutic a Barcelona?.

A l´acte també hi ha intervingut la tinent d´alcalde de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports, Maite Fandos, que ha recordat ?l´aposta claríssima que ha fet aquest any el Saló Nàutic per acostar la vela i la nàutica als ciutadans de Barcelona, juntament amb la Federació Catalana de Vela?.

En aquesta línia s´ha expressat també el president del certamen, Luis Conde, que ha valorat de manera especial haver rebut aquest guardó en una època de crisi ja que “demostra, una vegada més, que l´esforç col·lectiu collita sempre resultats positius.” Conde també ha destacat que els principals objectius del certamen des dels seus inicis van ser promocionar la indústria i fomentar l´afició als esports nàutics ia la navegació, “uns propòsits que 50 anys després continuen plenament vigents”.

L´Ajuntament de Barcelona va aprovar, per unanimitat de tots els grups, la concessió de la màxima distinció de la ciutat al Saló Nàutic Internacional de Barcelona per la ?tasca de divulgació de l´esport nàutic entre els ciutadans i per al posicionament de la nostra ciutat com a referent internacional d´aquest sector?.

La primera edició del Saló Nàutic de Barcelona es remunta a 1963. És un dels més antics d´Europa, membre fundador de la International Federation of Boat Show Organisers (IFBSO), i un referent internacional en l´actualitat. De caràcter anual, el saló compta amb el suport i la col·laboració d´ANEN, així com de les principals entitats del sector.





Paraules clau