Comencen les obres per a la millora de la mobilitat a l´entorn de la Sagrada Família : Servei de Premsa

Comencen les obres per a la millora de la mobilitat a l´entorn de la Sagrada Família

02/03/2012



Temps estimat de lectura: 3 minuts

L´Ajuntament de Barcelona iniciarà el proper dilluns 5 de març les actuacions per a la millora de la mobilitat a l´entorn de la Sagrada Família. S´inclouen les actuacions als carrers de Consell de Cent, entre els carrers de Lepant i Padilla; de Lepant, entre l´avinguda Diagonal i el carrer dels Enamorats; Marina, entre l´avinguda Diagonal i el carrer d´Aragó; i avinguda Diagonal, entre Aragó i Marina, i la plaça Pablo Neruda.

Així, en una primera fase s´actuarà als carrers de Consell de Cent, entre Lepant i Padilla, i el costat muntanya de la cruïlla dels carrers de Consell de Cent amb Lepant i amb la calçada costat muntanya de l´avinguda Diagonal. En aquests espais, s´adequaran els espais precisos per tal que els visitants del temple de la Sagrada Família que arribin en autocar puguin pujar i baixar del vehicle.

Aquesta actuació s´iniciarà amb l´ampliació de la vorera del costat mar del carrer de Consell de Cent entre els carrers de Lepant i Padilla. L´ampliació es farà cap a l´interior de la zona enjardinada ja existent als carrers de Consell de Cent, la calçada de la banda muntanya de l´avinguda Diagonal i el carrer Padilla.

També es contemplen les ampliacions de diversos guals de passos de vianants: el de la cantonada mar-Besòs del carrer Consell de Cent amb la banda muntanya de l´avinguda Diagonal; el de la cantonada muntanya Besòs del carrer Consell de Cent amb la calçada costat muntanya de Diagonal i de la cantonada muntanya-Besòs del carrer Lepant; també el de la cantonada muntanya-Llobregat dels carrers Lepant amb Consell de Cent, afectant un carril de circulació, això suposa el manteniment de dos carrils de circulació mentre durin les obres.

Pel que fa a la segona fase, el seu àmbit d´actuació és la plaça de Pablo Neruda i el carrer de Padilla entre els carrers d´Aragó i la calçada costat muntanya de l´avinguda Diagonal. Així, es preveu l´ampliació de la vorera costat muntanya de la calçada costat muntanya de l´avinguda Diagonal, entre els carrers de Marina i Sardenya. Per fer aquesta actuació s´ha d´enderrocar el mur existent a la plaça Pablo Neruda i l´ampliació de dos guals del costat Llobregat del carrer Marina entre la calçada costat muntanya de l´avinguda Diagonal i el carrer Aragó.

D´altra banda, la vorera costat muntanya de l´avinguda Diagonal s´ampliarà cap a l´interior de la zona enjardinada que existeix actualment a la plaça i s´ampliaran dos guals del costat Besòs del carrer Marina entre la calçada costat muntanya de l´avinguda Diagonal i el carrer Aragó.

Un cop finalitzades les fases inicials de l´obra i implantada la restricció d´accés dels autocars turístics a l´entorn de la Sagrada Família, es procedirà a l´ampliació dels xamfrans dels carrers Sardenya-València i Marina-València i a la de les voreres i els xamfrans dels carrers Marina i Sardenya a la illa del temple.

Una actuació per a millorar la qualitat de vida dels veïns
Aquest pla de reordenació té com a principals objectius la millora de la mobilitat a l´entorn de la Sagrada família, la descongestió dels entorns de la basílica, la preservació de l´hàbitat urbà i la dinàmica ciutadana, la minimització dels efectes de l´activitat turística al barri i afavorir l´experiència de visita més agradable pel visitant.

Així, les principals actuacions contemplades són la creació d´una zona de pacificació del trànsit d´autocars al voltant de la basílica, millores en l´espai urbà per facilitar els desplaçaments a peu i l´ampliació del nombre total de places d´aparcament per a autocars.

Totes aquestes actuacions que s´enceten el proper dilluns han de facilitar la pujada i baixada dels visitants dels vehicles en les noves parades i milloraran els recorreguts establerts des de les parades fins al temple.





Paraules clau