L´Àrea de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports augmenta els pressupostos dels serveis que impacten directament a les persones : Servei de Premsa

L´Àrea de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports augmenta els pressupostos dels serveis que impacten directament a les persones

06/03/2012



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Maite Fandos ha presidit aquesta tarda la Comissió Permanent del Consell Municipal de Benestar Social ons´han presentat els pressupostos municipals i de l´Àrea de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports d´aquest any als representats de les entitats i associacions que formen part d´aquest òrgan consultiu i participatiu per tal de potenciar la coordinació entre les institucions i les entitats.

Una de les prioritats de l´Ajuntament de Barcelona és la lluita contra la crisi, no només econòmica, sinó també contra l´impacte que aquesta té en l´àmbit social, per aquest motiu, l´AQVIE ha augmentat considerablement el seu pressupost d´enguany. L´objectiu d´aquest augment és fer de la nostra ciutat un referent en qualitat de vida, on totes les persones visquin dignament i on puguin desenvolupar-se personal, econòmica i socialment, en condicions d´equitat i llibertat.

El pressupost del 2012 es tradueix en augments de les partides pressupostàries dels serveis que impacten directament a la ciutadania a través dels valors socials de l´assistència, l´eficiència, la innovació, la justícia social i la implicació de la ciutadania.

Entre els serveis que més veuen augmentat el seu pressupost, destaquen l´augment del més del 12% del Servei d´Atenció Domiciliària que permetrà augmentar un 20% les hores d´atenció, el 41% d´augment del pressupost de Teleassistència, o la creació d´un fons de 2 milions d´euros per fer front a les emergències socials que es produeixen al llarg de l´any. També destaca l´increment, en un 69%, del pressupost destinat a menjadors socials.

Aquest pressupost també anirà destinat a la creació i ampliació de nous equipaments; es crearan 400 noves places de menjadors socials; es construiran 7 nous habitatges d´inclusió per arribar als 50; es passarà de 1.021 a 1.206 habitatges amb serveis per a la gent gran, la creació d´un centre d´allotjament temporal familiar i el disseny d´un equipament per adolescents.

El Consell Municipal de Benestar Social és un òrgan consultiu i participatiu que té com a objectiu promoure una cultura de benestar social a la ciutat, validar les línies d´actuació en política social i fomentar la concertació entre els agents implicats.

Actua des d´una visió de la política i del benestar social àmplia i integradora, analitzant la realitat social des de la seva especificitat, però sense perdre de vista la visió i l´acció globals per transformar-la.





Paraules clau