La Guàrdia Urbana localitza un vessament il·legal d´aigües residuals a Collserola : Servei de Premsa

La Guàrdia Urbana localitza un vessament il·legal d´aigües residuals a Collserola

09/03/2012



Temps estimat de lectura: 2 minuts

La Guàrdia Urbana de Barcelona ha detectat un vessament il·legal d´aigües residuals a l´accés de la serra de Collserola.

Els fets van succeir aquesta setmana quan agents de servei del Districte d´Horta-Guinardó van observar que un camió-cuba d´una empresa de neteges industrials es trobava abocant el contingut del camió al solar situat al davant de la cotxera d´Horta de Transports Públics Metropolitans (TMB), a la porta d´entrada de la serra de Collserola, des de la carretera d´Horta a Cerdanyola (BV-1415)

Els agents van identificar el conductor i autor dels fets i van interposar una denúncia administrativa per vulnerar l´Ordenança de Medi Ambient i, al mateix temps, van informar al Cos dels Agents Rurals de la Generalitat per si els fets podien constituir un delicte contra el medi ambient. Es dóna el cas que el conductor duia caducada la targeta de transport de mercaderies i també es va confeccionar denúncia de trànsit per aquest fet.

En els casos de caducitat d´aquesta documentació els centre gestors de residus no admeten la descàrrega dels camions cisterna a les seves instal·lacions. El conductor va confirmar els fets i va manifestar que havia decidit vessar el líquid al solar de Collserola per indicació de la seva empresa.

Vigilància forestal de la Guàrdia Urbana

La Guàrdia Urbana de Barcelona disposa d´uns equips especials de vigilància de la zona forestal que patrullen, diàriament, per la serra de Collserola. Aquests agents, dels districtes d´Horta-Guinardó, Nou Barris i Sarrià-Sant Gervasi vetllen per la protecció del medi natural, juntament amb els agents del Consorci de Collserola, el Cos dels Agents Rurals, els Mossos d´Esquadra i les policies locals que tenen Collserola dins del seu terme municipal (Cerdanyola, Sant Cugat, Montcada i Reixac i Molins de Rei)

La funció d´aquests agents esdevé d´importància a l´hora de la prevenció dels incendis forestals, l´acompanyament dels bombers en cas de sinistre, la seguretat viària a les vies que travessen la serralada, així com el control de les faltes i delictes mediambientals que es puguin produir a Collserola.

La massa forestal és un bé escàs que cal protegir i gestionar convenientment. En aquest sentit, els responsables de la Guàrdia Urbana coneixen la importància de la funció que duen a terme aquests agents, des de fa anys.

Podeu consultar imatges de l´operació fent clic al següent enllaç:

http://www.ajbcnpremsa.info/download/collserola1.jpg
http://www.ajbcnpremsa.info/download/collserola2.jpg
http://www.ajbcnpremsa.info/download/collserola3.jpg





Paraules clau