L´alcalde Trias expressa el seu condol per la mort de Teresa Pàmies, ?una dona que personifica el compromís ideològic i l´esperit irreductible? : Servei de Premsa

L´alcalde Trias expressa el seu condol per la mort de Teresa Pàmies, ?una dona que personifica el compromís ideològic i l´esperit irreductible?

13/03/2012



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L´alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha expressat el seu més sentit condol per la mort de Teresa Pàmies, a qui ha definit com ?una dona per sobre de tot compromesa i conseqüent amb el temps que li va tocar viure?. Com ha expressa l´alcalde Trias ?en el llarg camí que representa gairebé un segle de vida, en ella es va personificar el compromís ideològic i l´esperit irreductible de qui es va veure abocada a patir els avatars de la convulsa història de la Catalunya del segle XX? Una vida plena d´obstacles a superar i de barreres a trencar, marcada per la seva militància política i també, molt profundament, per la seva pròpia condició femenina?.

L´alcalde ha destacat que la vida de Teresa Pàmies ?va ser la base per la seva escriptura i a través de la seva obra literària i periodística podem copsar unes intenses experiències personals en unes circumstàncies tan doloroses com són l´exili i la clandestinitat? i ha afegit que el seu testimoni té ?un valor incalculable, perquè ens fa palès que, ben recentment, moltes persones van haver de lluitar per les seves idees i van pagar-ne un preu molt car, i, en definitiva, que no podem permetre que això es repeteixi?. Els seus llibres i articles, i la seva presència als mitjans de comunicació, van ser un recordatori permanent, un testimoni que va tenir, a més, el valor afegit d´expressar-se amb veu de dona, tan sovint silenciada en els relats de la història.

?La Teresa?, ha dit l´alcalde Trias, ?es definia a ella mateixa com a ?balaguerina, periodista i militant revolucionària?? i ha destacat que ?a la nostra ciutat també la considerem una il·lustre barcelonina?, recordant que, entre tants reconeixements que va rebre, Barcelona la va guardonar amb la Medalla d´Honor el 1997 i amb la Medalla d´or al Mèrit Artístic atorgada al 1999.

A parer de l´alcalde Trias Teresa Pàmies representa ?la Barcelona que defensa les seves idees, que no es deixa vèncer per les circumstàncies i que sempre s´aixeca després de les caigudes per enfortir-se i per reafirmar-se?. ?Per això romandrà amb nosaltres la seva obra, la seva memòria i el seu exemple vital lúcid, crític i alhora tan apassionat com constructiu?, ha finalitzat Trias.





Paraules clau