El comissionat Carles Agustí presenta el Govern Obert a l’Smart City Expo que se celebra a Kyoto : Servei de Premsa

El comissionat Carles Agustí presenta el Govern Obert a l’Smart City Expo que se celebra a Kyoto

26/03/2014

El Congrés Mundial de Smart Cities que se celebra el novembre de cada any a Barcelona, estrena subseu a Kyoto (Japó), aquest més de març amb la idea d’obrir l’esdeveniment al continent asiàtic i per promoure l’intercanvi d’experiències al voltant de les Smart Citites a través de l’establiment d’una xarxa entre Àsia, Europa i Amèrica del Sud. El comissionat de Participació i Associacionisme, Carles Agustí, és el màxim representant de l’Ajuntament de Barcelona a l’esdeveniment, que se celebra a la ciutat nipona dimecres 26 i dijous 27 de març.

El comissionat Agustí ha participat avui dimecres a la sessió que porta per títol “Smart Cities per el desenvolupament urbà i social”, on ha exposat que Barcelona ha esdevingut un referent mundial de les Smart Cities. A primers de mes de març la ciutat de Barcelona va ser escollida per la Comissió Europea com a Capital Europea de la Innovació (iCapital). El jurat, format per un grup d’experts independents, va valorar la “introducció que ha fet Barcelona de les noves tecnologies per apropar la ciutat als ciutadans” i va tenir en compte les principals iniciatives i polítiques aplicades per crear el millor «ecosistema per a la innovació». A finals de la setmana passada es coneixia també que l’alcalde Xavier Trias ha estat inclòs, en la posició 46, en la llista dels cinquanta líders més importants del món publicada per la revista Fortune i CNN, pel seu lideratge per fer de Barcelona la ciutat més ‘smart’ del món.

Així mateix, Carles Agustí ha presentat el Govern Obert de Barcelona, un projecte amb el que Barcelona es posa a l’avantguarda de transparència, participació i obertura de dades públiques. El Govern Obert, presentat per l’alcalde Xavier Trias el passat mes de febrer, és una iniciativa que estableix una nova relació entre l’Ajuntament i la ciutadania, una aposta per contribuir a regenerar la vida política a partir de tres pilars bàsics: la transparència, la participació i l’obertura de dades públiques. Una manera de lligar les noves tecnologies amb la regeneració democràtica, i la participació dels ciutadans.

El congrés de Kyoto porta per lema “Next-Generation Cities and New industries through “Green innovation”. Tenint en compte les tendències internacionals per a la creació de Smart Cities i el desenvolupament de noves tecnologies, aquest simposi pretén identificar com haurien de ser les ciutats intel·ligents, a més de proporcionar instruccions per a la creació de noves indústries que generen noves oportunitats de negoci.

Dijous dia 27 el comissionat viatjarà a la ciutat de Yokohama, ciutat agermanada amb Barcelona,  per reunir-se amb membres del seu ajuntament responsables de temes relacionats amb Govern Obert i també amb entitats interessades en el tema.Compartiu aquest contingut