L’alcalde Trias destaca la màgica conjunció de roses i llibres que es viu per Sant Jordi i que dóna al món una imatge imbatible de la ciutat i el país : Servei de Premsa

L’alcalde Trias destaca la màgica conjunció de roses i llibres que es viu per Sant Jordi i que dóna al món una imatge imbatible de la ciutat i el país

23/04/2014



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha afirmat aquest matí que “la Diada de Sant Jordi, el dia del Patró de Catalunya, és amb diferència el dia més bonic de l’any”. L’alcalde Trias ha destacat que “al no ser un dia festiu la gent gaudeix al carrer de la màgica conjunció de roses i llibres, que dóna al món una imatge imbatible de la ciutat i del país, una imatge molt especial”. “El dia d’avui és també pels catalans el dia dels enamorats i tothom està content, també els polítics”, ha afegit.

L’alcalde ha fet aquestes declaracions després de visitar les parades de les entitats del tercer sector instal·lades al pati de l’Ajuntament de Barcelona, que avui, dia de Sant Jordi, celebra una jornada de portes obertes. Al llarg de tot el dia es podran adquirir roses solidàries, els beneficis de les quals són íntegrament per les entitats que hi participen aquest any en la iniciativa. Trias ha comprat diverses ‘roses solidaries’.

20140423100305_IMG_6818_2

Enguany les cinc entitats que s’han encarregar de les parades de roses solidàries, són les següents:

– Centre Obert Compartir: Gestionat pels Germans Maristes, és un servei fora de l’horari escolar que porta a terme una tasca educativa adreçada a infants i nois i noies de 3 a 16 anys en risc social del districte de Ciutat Vella. Intenta potenciar i desenvolupar les capacitats personals dels infants i la seva socialització mitjançant el reforç escolar, activitats artístiques i lúdiques. Desenvolupa un programa esportiu amb el Club de Futbol Sala Compartir.
– Associació Juvenil Tronada: Entitat sense ànim de lucre que treballa amb infància i adolescència en risc social a la zona sud de Nou Barris, concretament als barris de Can Peguera i Turó de Peira.
– Associació Educativa Integral del Raval: entitat privada sense ànim de lucre. Desenvolupa programes socioeducatius adreçats als infants, adolescents, joves i famílies del barri del Raval que es troben en possible situació d’exclusió social.
– Fundació Adsis: ONG que treballa per la promoció integral de les persones, principalment joves. Fan programes d’inserció laboral, de suport a les persones immigrants, de suport a dones en risc d’exclusió…
– Associació L’Esquitx: entitat que es dedica des de fa 15 anys a l’educació en el lleure. Fa tallers, ludoteca, reforç escolar… Té local a plaça Pons i Clerch (Ciutat Vella).

Després, l’alcalde Trias, com ja ve fent des de fa molts anys, participarà en la campanya organitzada pels d’Amics de la Gent Gran i portarà una rosa a un a àvia de la ciutat. Ja al migdia, i com també és tradicional, es trobarà amb el gremi d’editors i passejarà per les parades instal·lades a diversos carrers de la ciutat per participar i viure la festa de Sant Jordi.

 

 





Paraules clau

sant jordi 2014/