Un total de 57 persones participen en els nous plans d’ocupació “Treball als barris” a Nou Barris : Servei de Premsa

Un total de 57 persones participen en els nous plans d’ocupació “Treball als barris” a Nou Barris

19/05/2014



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Un total de 57 persones participen en els nous plans ocupacionals “Treball als Barris” al districte de Nou Barris. Aquest és un projecte d’intervenció als territoris adscrits a la Llei de Barris, en aquest cas Ciutat Meridiana-Torre Baró i Roquetes, per tal d’afavorir la inserció laboral dels participants. La regidora del districte de Nou Barris, Irma Rognoni, ha participat avui en l’acte de benvinguda dels nous participants.

La regidora Rognoni ha explicat que “al districte de Nou Barris es duen a terme el 43% dels plans ocupacionals de Treball als Barris de la ciutat de Barcelona, el que demostra el compromís i l’esforç del govern municipal en la promoció de projectes per a fomentar la creació d’ocupació i dirigits a pal·liar els efectes que la crisi econòmica està tenint entre els nostres veïns”.

Aquesta iniciativa la impulsa l’Ajuntament de Barcelona, a través de Barcelona Activa i amb la col·laboració del districte de Nou Barris i de l’àrea de Medi Ambient i Serveis Urbans, i ofereix experiència laboral a persones aturades i amb dificultats per a la inserció en el mercat laboral. A més, és un servei d’interès social al barri i suposa una millora general de l’estat de la zona. Finalment, serveix per ampliar les capacitats, coneixements i competències dels participants per afavorir la seva inserció laboral.

En aquesta edició del programa “Treball als Barris” hi ha 33 participants a l’àmbit de Ciutat Meridiana-Torre Baró i 24 a Roquetes. Tots els participants són veïns de les zones d’intervenció i han estat un mes fent formació en matèries relacionades amb els llocs de treball i prevenció de riscos laborals i ara comencen la incorporació en els llocs de treball en els que estaran durant 6 mesos.

Els participants treballaran en la neteja urbana de l’entorn, en rehabilitació, fent serveis a la comunitat al Centre de Serveis Socials, fent serveis socioculturals a les pistes Antoni Gelabert, en la dinamització de serveis turístics, en la divulgació de Tecnologies de la Informació i la Comunicació i un especialista en Tecnologies de la Informació i la Comunicació en l’àmbit del comerç.

En total, entre els anys 2011 i 2014, han participat un total de 258 persones d’aquests tres barris de la zona nord del districte en els plans ocupacionals de “Treball als Barris”.





Paraules clau

Nou Barris/ ocupació/