L’alcalde Trias anuncia que Barcelona publicarà un Llibre Blanc del que pot representar per la ciutat el fet d’esdevenir la capital d’un nou estat : Servei de Premsa

L’alcalde Trias anuncia que Barcelona publicarà un Llibre Blanc del que pot representar per la ciutat el fet d’esdevenir la capital d’un nou estat

08/09/2014



Temps estimat de lectura: 3 minuts

L’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha anunciat aquesta tarda que Barcelona, assumint al paper de capitalitat que li pertoca, treballa pel posicionament de la ciutat en el procés extraordinari que vivim, i està preparant un Llibre Blanc del que pot representar per a Barcelona el fet d’esdevenir la capital d’un nou estat. L’alcalde ha fet aquest anunci a l’acte, que amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya ha tingut lloc al Saló de Cent, i en el que Joan Rigol, president pel Pacte Nacional pel Dret a Decidir i expresident del Parlament de Catalunya, ha pronunciat la conferència “El 1714 vist des del 2014”.

 

A l’acte hi ha assistit Sònia Recasens, segona tinenta d’alcalde d’Economia, Empresa i Ocupació, Jaume Ciurana, tinent d’alcalde de Cultura, Coneixement, Creativitat i Innovació i altres membres del govern municipal i del consistori; Núria de Gispert, presidenta del Parlament de Catalunya, Joana Ortega, vicepresidenta del Govern; Francesc Homs, conseller de Presidència, diputats, i membres del cos consular, entre d’altres autoritats.

L’alcalde Trias, després de la conferència de Joan Rigol, “un dels protagonistes de la nostra història recent, que té un paper cabdal per harmonitzar totes aquelles persones, institucions i entitats, que volen un futur millor per al nostre país”, ha afirmat que Barcelona, com a capital de Catalunya, estarà sempre al costat de la Generalitat i del Parlament de Catalunya en aquest procés que està vivint el país, en que una majoria de catalans i catalanes està demanant poder decidir el seu futur i votar el proper 9 de novembre. Per aquest motiu, Trias ha anunciat que ha demanat a tècnics municipals i a un grup d’experts externs, l’anàlisi en forma de “Llibre Blanc” del que pot representar per a Barcelona el fet d’esdevenir la capital d’un nou estat. “Com a alcalde, estic convençut que així podem contribuir al debat i a la reflexió, en aquest procés tan extraordinari que vivim i que viurem encara amb més intensitat els propers mesos”, ha dit Trias.

L’alcalde ha recordat que l’any passat, milers i milers de barcelonins i barcelonines van ajudar a completar la Via Catalana desplaçant-se a molts indrets del país, i ha afegit que enguany centenars de milers de catalans i catalanes tornaran a omplir els carrers de Barcelona per reclamar, amb una “V” simbòlica, el dret a decidir, que tindrà el punt d’unió a la Plaça de les Glòries, un espai que està experimentant una gran transformació per convertir-se en un dels principals centres neuràlgics de la ciutat.

Trias s’ha mostrat convençut que aquest 11 de setembre es projectarà al món, una vegada més, “la imatge d’un poble que és capaç d’expressar, de manera cívica, contundent, pacífica i democràtica, que sap cap a on vol anar”.

Xavier Trias ha insistit que la ciutat està al costat de la Generalitat i del Parlament de Catalunya en aquest procés i s’ha mostrat convençut que aquest llibre blanc “contribuirà al debat i a la reflexió, en aquest procés tan extraordinari que vivim i que viurem encara amb més intensitat els propers mesos”.

L’alcalde ha afirmat que “vivim en temps complexos però també d’il·lusió col·lectiva” i ha remarcat que “una gran majoria de catalans pensem que fan falta unes noves regles del joc. I que som nosaltres els qui, democràticament, les hem d’escriure per poder decidir el nostre futur. Un futur perquè la gent visqui millor, amb més benestar i millor qualitat de vida”. A parer de l’alcalde per fer-ho possible “hem d’anar junts i ens cal estar el màxim d’units, ens cal valentia i intel·ligència, i una gran cohesió social, que s’ha de manifestar prioritàriament, en l’actitud d’acollida que hem de tenir amb tothom qui conviu a Catalunya, vingui d’on vingui”. “Només així aconseguirem que aquest petit país, que tant ens estimem, continuï sent un sol poble en la seva diversitat, i sigui un lloc encara millor per viure-hi”, ha dit Trias, que ha finalitzat la seva intervenció amb un “visca Barcelona i Visca Catalunya!”.





Paraules clau

11 de setembre/ Alcalde Trias/ diada/ Diada Nacional de Catalunya/ Onze de Setembre/