L’alcalde assisteix a la descoberta de la placa que dóna el nom de Rosa Deulofeu als antics jardins de l’Illa Bayer : Servei de Premsa

L’alcalde assisteix a la descoberta de la placa que dóna el nom de Rosa Deulofeu als antics jardins de l’Illa Bayer

20/09/2014

L’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha assistit aquest matí en l’acte de descoberta de la placa que dóna el nom de Rosa Deulofeu als jardins que fins ara es coneixien com els de l’Illa Bayer, ja que allà és on s’ubicava l’antiga seu de la fàbrica Bayer, al barri de l’Esquerra de l’Eixample. A l’acte l’han acompanyat el regidor del districte de l’Eixample, Gerard Ardanuy; i familiars de Rosa Deulofeu.

 

15272753956_2a5f41d336_z

 

Durant l’acte, l’alcalde Trias ha recordat que “ahir van començar les Festes de la Mercè amb el pregó de Núria Gispert, que ens va parlar de com ha de ser una ciutat, ha de ser de tots, per a les persones. Avui inaugurem aquest espai, un espai de convivència, dedicant-lo a una persona que estimava les persones”.

Aquest interior d’illa, obert des de l’any 2010, està delimitat pels carrers de París, Calàbria, Viladomat i Còrsega. Aquest té una superfície de 3.680m2 i és un dels més grans de l’Eixample. El jardí compta amb un espai central amb diversos tipus de paviments que creen diferents àmbits: zona amb jocs infantils, zona d’estada amb cadires i pèrgola per crear ombra. També ha una altra zona més verda que incorpora vegetació diversa i arbres (cercis, hibiscus….). La part del jardí que dóna al carrer de Còrsega s’ordena amb un front vegetal configurat per diverses espècies (magnòlies, grevilleas robustas -nom comú roure australià- entre d’altres).

 

Rosa Deulofeu

Rosa Deulofeu, actualment en procés de beatificació, va ser delegada pastoral de Joventut de l’Arquebisbat de Barcelona. Va néixer a Barcelona el 19 d’abril del 1959, filla d’una coneguda família barcelonina dedicada al comerç tèxtil i germana de mossèn Antoni, actualment rector d’una parròquia a Terrassa. Va morir el 5 de gener del 2004.

Deulofeu va ser nomenada delegada diocesana pastoral de Joventut de l’Arxidiòcesi de Barcelona, servei que va exercir durant més de 10 anys. Des de la Fundació Pere Tarrés i des de l’Escola de l’Esplai de Barcelona va participar com a formadora de monitors i directors de lleure. També va ser presidenta del Consell Directiu de Moviment de Centres d’Esplais Cristians.Compartiu aquest contingut