Barcelona Activa organitzarà 5 fòrums d’inversió durant l’últim trimestre de l’any : Servei de Premsa

Barcelona Activa organitzarà 5 fòrums d’inversió durant l’últim trimestre de l’any

02/10/2014



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Al sector privat han sorgit darrerament diferents iniciatives i fons interessats en la inversió en empreses innovadores amb potencial de creixement i rendibilitat. La connexió entre aquests recursos financers i les empreses que necessiten una injecció de capital és clau per impulsar el creixement empresarial i la generació d’ocupació i innovació a la ciutat de Barcelona. Per aquest motiu, Barcelona Activa organitza periòdicament fòrums d’inversió en col·laboració amb experts sectorials i xarxes d’inversors privats.

Al llarg de les 21 trobades que s’han dut a terme des de 2011, en què han participat més de 160 empreses, s’han aixecat 10,4 milions d’euros, en conjunt, de finançament privat. En concret, només a través de les 9 edicions del Fòrum d’inversió Healthcare, impulsat conjuntament amb el Col·legi Oficial de Metges de Barcelona, s’han tancat operacions per un valor total de 4 milions d’euros.

Durant aquest any s’han fet ja tres fòrums d’inversió i està previst que entre octubre i desembre tinguin lloc cinc més, tant d’àmbit internacional com centrats en sectors estratègics a la ciutat.

Tenint en compte que per a cada trobada se seleccionen entre 8 i 12 projectes, aproximadament una cinquantena d’empreses amb potencial de creixement que necessitin una injecció de capital mínima de 100.000 euros podran participar als diferents fòrums d’inversió programats per aquest últim trimestre de 2014.

Per primera vegada, s’organitzen fòrums de caràcter internacional

Amb l’objectiu de facilitar la co-inversió transnacional, aquest any, per primera vegada, s’han organitzat des de Barcelona Activa fòrums d’inversió de caràcter internacional. En aquest sentit, avui les empreses catalanes PopPlaces.com i Roomtab, instal·lades als espais d’incubació municipals, es presenten a l’ACCELMED Investment Forum que té lloc a Atenes (Grècia).

Així mateix, el 27 d’octubre, s’organitzarà a la ciutat de Barcelona, conjuntament amb Keiretsu Forum, una trobada que reunirà companyies provinents d’Itàlia, França, Eslovènia i Grècia amb inversors internacionals. I, per últim, a finals de novembre, tindrà lloc un fòrum virtual que connectarà via streaming empreses europees del sector e-commerce amb representants de fons d’inversió de diversos països.

 

Sectors estratègics amb potencial d’inversió

A més, el 19 de novembre tindrà lloc el 1r Fòrum d’inversió Smart Cities organitzat per l’Ajuntament de Barcelona –a través de Barcelona Activa-, conjuntament amb el Col·legi d’Arquitectes de Barcelona i Fira de Barcelona. HI assistiran representants de les principals xarxes d’inversors privats de la ciutat interessats en empreses amb projectes d’energies netes, eficiència, estalvi i emmagatzematge energètic o mobilitat, entre d’altres.

I, per últim, el 4 de desembre, ESADE i Barcelona Activa, conjuntament amb entitats de l’ecosistema social de la ciutat, organitzen el 2n Fòrum d’Impacte Social. La trobada s’adreça a empreses innovadores i sostenibles que centren la seva activitat en resoldre reptes emmarcats en diferents àmbits d’impacte, com ara el medi ambient, l’educació, la participació ciutadana, la inserció socio-laboral i l’accés a l’habitatge, entre d’altres.

A través del web Barcelona Empresa (bcn.cat/empresa) es poden consultar els requisits per participar a cada un dels fòrums previstos i enviar les candidatures d’inscripció.





Paraules clau

Barcelona Activa/ inversió/ ocupació/