Barcelona supera el milió d’afiliats a la Seguretat Social per primer cop des de 2011 : Servei de Premsa

Barcelona supera el milió d’afiliats a la Seguretat Social per primer cop des de 2011

29/12/2014



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Barcelona va tancar el mes de novembre de 2014 amb 1.000.094 afiliats al conjunt de règims de la Seguretat Social, de manera que la ciutat va superar la barrera del milió d’afiliats per primera vegada des de maig de 2011. Es tracta de 22.926 persones més que un any enrere, fet que suposa la millor variació interanual (+2,3%) des de 2007 i confirma el procés de creació neta d’ocupació iniciat a l’últim trimestre del 2013.

En relació al mes d’octubre, el valor d’aquest indicador augmenta, amb 11.312 afiliats més i un increment del +1,1% en termes percentuals. La dada d’un milió d’afiliats a Barcelona continua a un nivell similar al de 2005, i encara a distància de les gairebé 1,1 milions de persones amb què es comptava el 2007.

 

La tinenta d’alcalde d’Economia, Empresa i Ocupació, Sònia Recasens, ha valorat satisfactòriament la dada, que “reafirma l’estratègia de l’actual Govern municipal de posar tots els esforços en promoure la reactivació econòmica de la ciutat i afavorir la generació de llocs de treball”. Així mateix, ha destacat que l’Ajuntament continuarà treballant amb el clar objectiu de millorar les oportunitats de trobar feina a la ciutat per garantir la qualitat de vida de les persones que hi viuen, i per reduir l’impacte de la greu xacra social que suposa l’atur per moltes famílies.

Un exemple de les iniciatives endegades amb aquest fi és el Pla Compromís per l’Ocupació a Barcelona, que incentiva la contractació de 1.340 persones residents a la ciutat que estiguin en situació d’atur i tinguin un difícil accés al mercat laboral. I també la recent inaugurada Oficina d’Atenció a l’Empresa, que ofereix un ventall de serveis i programes adreçats a les empreses i emprenedors per tal d’afavorir el seu creixement i, com a conseqüència final, la creació d’ocupació. “Tot plegat ho fem perquè no entenem el progrés econòmic sense el progrés social i, per tant, sabem que només amb una economia en creixement, competitiva i capaç de generar ocupació, podrem garantir el benestar de les persones”, ha reblat.

 

Afiliació per tipologies

Pel que fa a tipologies, l’afiliació al Règim General de la Seguretat Social compta amb 852.319 efectius a la ciutat el novembre de 2014, i creix a Barcelona en termes interanuals (+2,3%) -amb el major augment des de l’any 2007-. Per la seva banda, el nombre d’autònoms augmenta encara amb més intensitat en termes interanuals (+3,5%), tot assolint a la ciutat els 113.453 afiliats.

 





Paraules clau

afiliació/ ocupació/ Seguretat Social/