Servei de Premsa

Arxiu, Imatges, Notes de premsa

Trias destaca que la Trinitat Nova és un dels barris de Barcelona amb una inversió per càpita més alta

L’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha visitat aquest matí la Casa de l’Aigua del barri de la Trinitat Nova, al districte de Nou Barris, un cop finalitzades les tasques de rehabilitació del conjunt edificatori modernista que esdevindrà un equipament de ciutat de referència com a centre d’interpretació de l’aigua i d’educació ambiental. Posteriorment, també ha visitat el Pont dels Tres Ulls, símbol del barri que l’Ajuntament de Barcelona recuperarà. A les visites també ha assistit la regidora del districte de Nou Barris, Irma Rognoni.

 

 

L’alcalde, durant la seva visita, ha explicat que “la Trinitat Nova és un dels barris que ho passa més malament i, per això, hi hem fet inversions molt importants”, amb un import de 4.000 euros per càpita, una de les més altes de Barcelona. Trias ha assegurat que l’Ajuntament ha fet “una aposta perquè els barris siguin sostenibles i humans i es puguin convertir en un referent de la ciutat”.

Per Xavier Trias, la reforma de la Casa de l’Aigua suposa “donar a conèixer aquest espai de la ciutat” i ha remarcat la voluntat de “seguir invertint en aquest barri perquè s’ho mereix i ho necessita”.

El barri de la Trinitat Nova, al districte de Nou Barris, ha rebut aquest mandat una inversió de més de 30 milions d’euros per al desenvolupament de projectes i programes que tenen com a principal objectiu la millora de la qualitat de vida dels seus veïns i veïnes. Aquestes iniciatives, en gran part cofinançades entre l’Ajuntament de Barcelona i el Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER), estan servint per transformar el barri.

Les principals actuacions són: obres de rehabilitació i adequació de la Casa de l’Aigua; remodelació del barri de Trinitat Nova; creació d’un camí de connexió entre la Casa de l’Aigua i el castell de Torre Baró i el Parc de Collserola amb la creació d’unes feixes agrícoles; recuperació del Pont dels Tres Ulls; millora del Pont de Sarajevo; redacció del projecte de construcció del futur Casal de barri; i programes de caire més social.

Pel que fa a la Casa de l’Aigua, les actuacions han tingut un pressupost de prop de 3,9 milions d’euros i han suposat la consolidació i reparació estructural del conjunt edificatori, actualment en desús, i l’adequació de l’espai exterior per tal que es puguin desenvolupar activitats a l’aire lliure. En total, s’ha actuat sobre 24.471 m2. Aquest edifici, construit l’any 1917 que i va ser un dels primers edificis de la ciutat fet amb formigó armat, esdevindrà un equipament de ciutat de referència com a centre d’interpretació de l’aigua i d’educació ambiental.

La remodelació del barri, que contempla la substitució de 892 habitatges, ja està encarant la seva recta final. Ja s’han substituït un total de 737 habitatges en diferents fases del procés de remodelació i les famílies que han optat pel reallotjament han estat 594. Pel que fa als enderrocs, l’Ajuntament de Barcelona ha enderrocat des de l’any 2011 un total de 10 edificis. A més, el consistori també fa les corresponents urbanitzacions dels carrers de la zona. En aquest mandat s’han reurbanitzat 72,184 m2 de superfície que han suposat una inversió de 10,1 milions d’euros.

El barri també recuperarà o millorarà dues infraestructures, com són el Pont dels Tres Ulls i el Pont de Sarajevo. L’Ajuntament de Barcelona recuperarà el Pont dels Tres Ulls, símbol del barri que s’ha descobert després de dècades sepultat sota terra. En el cas del Pont de Sarajevo, aquest es millorarà amb la idea de recuperar espai per al vianant i amb criteris de sostenibilitat, cosa que l’ajudarà a esdevenir una porta d’entrada amable i verda a la ciutat de Barcelona.

 

Document relacionat:

Dossier de premsa: Finalitza la rehabilitació de la Casa de l’Aigua del barri de la Trinitat Nova, al districte de Nou Barris

 

 

 

 


Enviar enllaç a aquesta pàgina

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.