Més de 1.200 persones han aportat idees o han participat en la plataforma de CO-Innovació del projecte de Govern Obert : Servei de Premsa

Més de 1.200 persones han aportat idees o han participat en la plataforma de CO-Innovació del projecte de Govern Obert

30/03/2015



Temps estimat de lectura: 2 minuts

El projecte de Govern Obert és una aposta de l’Ajuntament de Barcelona per millorar la transparència, la participació ciutadana i l’obertura de dades a la ciutadania. EL projecte va incorporar la creació d’una nova plataforma de CO-INNOVACIÓ que té per objectiu permetre a la ciutadania col·laborar en les polítiques que planteja l’Ajuntament en tota mena d’àmbits. En el primer any de funcionament de la nova plataforma l’Ajuntament ha plantejat dos reptes diferents: com millorar la vida independent i l’accessibilitat de les persones amb discapacitat, i què podem fer per reduir el soroll nocturn a les places i carrers. A banda, la plataforma també permet que la ciutadania aporti idees per millorar la ciutat, al marge dels reptes plantejats per l’Ajuntament.

Aquest nou entorn virtual de participació ha generat durant els primers mesos de funcionament la participació de més de 1.200 persones que han aportat idees o bé han expressat el seu suport a altres idees o be n’han deixat algun comentari.

Les aportacions seleccionades, així com les idees obertes que han rebut més de 50 suports, han de ser analitzades per l’Ajuntament, que donarà una resposta als ciutadans i ciutadanes que s’hi hagin implicat.

Dels repte de l’accessibilitat, el jurat ha seleccionat les següents idees:

– Creació d’un segell per certificar l’accessibilitat
– Nova APP que geocalitzi els llocs, centres i establiments accessibles

Del repte sobre el soroll nocturn, el jurat ha seleccionat les següents idees:

– Instal·lació de sonòmetres visibles i missatge via bluetooth que avisa de l’excés de soroll
– Mesures d’educació ciutadana

Pel que fa a les idees obertes, la Comissió d’Innovació de la nova plataforma ha destacat les següents aportacions:

– Impuls d’una wikiciutat comunitària
– Accés bàsic a alguns serveis digitals com Internet per a entitats de barri
– Carril Runner
– Eliminació dels bitllets de TMB
– Pjunts de recàrrega elèctrica per smartphones al bus i al metro
– Posar taules i cadires a l’espai públic
– Racó de lectura en els parcs
– Campanya “shhhhh!!! No feu soroll quan els veïns volen dormir

El primer tinent d’alcalde, Joaquim Forn, i el Comissionat de Participació Ciutadana i Associacionisme, Carles Agustí, han participat aquesta tarda en l’acte “Governant amb les persones, impulsant Barcelona”, al Born Centre Cultural, una trobada que tenia per objectiu fer balanç de les polítiques de participació ciutadana. En aquest mateix acte s’han donat a conèixer les principals idees que ha aportat la ciutadania a través de la plataforma virtual de CO-Innovació, en el marc del projecte de Govern Obert.

El projecte de Govern Obert és una iniciativa impulsada per l’Ajuntament de Barcelona per afavorir la transparència, la participació ciutadana i l’obertura de dades. El projecte de Govern Obert vol ser la palanca per un nou model de relació entre l’Ajuntament i la ciutadania. En el seu primer any de funcionament ha permès que la capital catalana es posicioni en la primera posició del rànquing internacional de transparència.





Paraules clau

innovació/ Participació/