Les empreses que participen al programa de mentoring de Barcelona Activa preveuen generar més de 70 llocs de feina durant aquest any : Servei de Premsa

Les empreses que participen al programa de mentoring de Barcelona Activa preveuen generar més de 70 llocs de feina durant aquest any

12/04/2015



Temps estimat de lectura: 2 minuts

En total, 28 pimes de la ciutat i la seva àrea metropolitana han participat a la 1a edició del “Barcelona Mentoring Program” que ha reunit, també, 44 empresaris i directius de referència que les han guiat i assessorat.

L’objectiu és contribuir a que les empreses siguin més competitives i comptin amb més garanties per accelerar el seu creixement i consolidar-se al mercat i, per tant, afavorir la generació d’ocupació a la ciutat.

Les principals consultes durant les sessions de mentorització han girat al voltant de l’estratègia comercial, l’organització i el traspàs generacional, el model de negoci, la recerca de finançament i l’expansió internacional.

La tinenta d’alcalde d’Economia, Empresa i Ocupació, Sònia Recasens, ha valorat positivament els resultats de la iniciativa, que “permet posar el coneixement i experiència de directius consolidats al servei de nous emprenedors i petites i mitjanes empreses”. “Aquesta és una molt bona eina basada en la col·laboració públic-privada per incrementar el teixit empresarial, fomentar el desenvolupament econòmic i, en definitiva, promoure el creixement a la ciutat de Barcelona”, ha refermat.

 

La mentorització, una via de creixement empresarial

Actualment, les pimes que han participat al programa de mentorització de Barcelona Activa donen feina a 583 persones i, arran del seu pas pel programa, preveuen generar en conjunt 70 nous llocs de treball durant aquest any.

Gairebé el 50% de les companyies que han format part d’aquesta primera edició van tancar l’exercici el 2013 per sobre del milió d’euros. Així mateix, la facturació mitjana d’aquestes empreses s’ha incrementat un 55% respecte a l’any anterior.

En relació a la presència internacional, 8 de cada 10 pimes mentoritzades preveuen obrir negoci a nous mercats, principalment Estats Units, Alemanya, Llatinoamèrica, Itàlia i Àsia. A més, després del seu pas pel programa, preveuen incrementar un 9% l’exportació.

Pel que fa al sector d’activitat de les empreses participants, la meitat estan vinculades a l’àmbit de les TIC (35%) i el comerç (15%). I, en relació a la data de constitució, una quarta part són negocis de recent creació, mentre que gairebé el 50% porten entre 5 i 20 anys al mercat i 4 de les pimes mentoritzades tenen més de 40 anys de vida.

 

8 nous empresaris se sumen al “Barcelona Mentoring Program”

La segona edició del “Barcelona Mentoring Program” ja està en marxa, i durarà fins el juny de 2015. Hi participen 28 pimes i 43 mentors, dels quals 8 són nous i s’han incorporat de la mà d’altres mentors que ja han format part del programa i valoren positivament l’experiència. Tots ells són, principalment, socis fundadors o directius d’empreses que han estat seleccionats per la seva trajectòria professional de referència.

El programa compta amb l’aval del Venture Mentoring Service del MIT (Boston, EEUU). En aquest sentit, seguint la metodologia del model americà, s’organitzen grups de treball formats per 3 o 4 mentors que assessoren a les empreses en sessions individuals que es duen a terme mensualment.

D’una banda, pels mentors representa una oportunitat d’estar en contacte i conèixer de primera mà noves idees i tendències de negoci, així com les necessitats concretes del mercat actual. I, d’altra banda, els mentoritzats reben una visió crítica de l’estratègia empresarial, orientació en la presa de decisions i ajuda per identificar els objectius a assolir i visualitzar els punts forts i febles tant del projecte com també de l’equip promotor.





Paraules clau

empresa/ ocupació/