Barcelona dedicarà el primer ple extraordinari del mandat a la lluita contra les desigualtats, el turisme i les terrasses : Servei de Premsa

Barcelona dedicarà el primer ple extraordinari del mandat a la lluita contra les desigualtats, el turisme i les terrasses

17/07/2015



Temps estimat de lectura: 2 minuts

El primer Plenari extraordinari del mandat servirà per fixar les primeres línies estratègiques per combatre la pobresa i el creixement de les desigualtats i per afrontar el debat sobre el model de turisme que vol la ciutat. L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i els presidents dels grups municipals d’ERC i el PSC, Alfred Bosch i Jaume Collboni, respectivament, han comparegut aquest matí per explicar l’acord de celebració d’aquest Plenari extraordinari, que es farà el proper divendres 24 de juliol, just abans del que s’ha convocat per debatre sobre la candidatura dels Jocs Olímpics d’Hivern per l’any 2026, proposat per diversos grups de l’oposició.

 

 

“Barcelona no pot fer esperar aquests debats”, ha dit l’alcaldessa, que ha considerat positiu que el Govern i els grups municipals d’Esquerra i el PSC hagin coincidint en la necessitat d’abordar temes urgents i prioritats per la ciutat, com són la pobresa, les desigualtats i el model turístic. En aquests moments s’està treballant en l’elaboració de les mesures que es presentaran en aquest debat monogràfic. Ada Colau ha defensat que es tracta de “prioritats de ciutat” i ha apostat per mantenir un diàleg positiu i constructiu entre totes les forces polítiques. Colau ha recordat que el Govern municipal ja ha pres algunes decisions ràpides, com ara l’ampliació del fons d’urgència social destinat a famílies amb infants en situació de vulnerabilitat, el compromís de revisió de les beques menjador, o la convocatòria de la comissió mixta de llançaments. L’alcaldessa, però, creu que ara és el moment de fer un debat més ampli per fixar estratègies més de fons i en tots els àmbits.

El Plenari extraordinari no només servirà per posar la primera pedra d’aquests debat de ciutat, sinó que també incorporarà dos acords concrets. El primer serà la creació del Consell Municipal de Turisme, llargament reivindicat pel moviment veïnal i per diversos actors del sector. El Consell Municipal serà l’encarregat d’impulsar el debat sobre el model de turisme que vol la ciutat de Barcelona, aprofitat la suspensió cautelar i provisional de les llicències d’allotjament turístic. Per un altre costat, el Plenari també sotmetrà a votació un acord per iniciar la revisió i modificació de l’Ordenança de Terrasses vigent, aprovada durant l’anterior mandat per CiU i PP, i que ha generat una gran inquietud en el sector. En paral·lel, el Govern municipal convocarà immediatament la Comissió Tècnica de Terrasses per tal d’abordar conjuntament amb els restauradors i els veïns i veïnes una proposta de modificació de criteris de l’ordenança vigent.

L’alcaldessa ha volgut agrair la col·laboració que s’ha establert amb els grups municipals d’ERC i el PSC per poder impulsar aquests debats d’una forma immediata i prioritària i ha volgut reiterar la voluntat del Govern de mantenir vies de diàleg amb tots els grups municipals. En aquest sentit, Ada Colau ha anunciat que la setmana vinent mantindrà una ronda de trobades amb tots els presidents dels grups municipals.





Paraules clau

ple extraordinari/