L’economia social i solidària a Barcelona : Servei de Premsa

L’economia social i solidària a Barcelona

08/02/2016



Temps estimat de lectura: 1 minut

Les altres economies s’obren pas a la ciutat de Barcelona. Són fetes de gestos quotidians, de milers d’iniciatives en el treball, en el consum, en l’estalvi, en la cura de les persones i de l’entorn. Són formes de relació que posen la resolució de les necessitats personals i col·lectives en el centre de la seva activitat; i ho fan des d’un valors, i sobretot des d’unes pràctiques, que no subordinen allò social cap allò econòmic, sinó que enllacen ambdues esferes perquè les saben interdependents i ajustades a la complexitat de la vida social.

A Barcelona, les iniciatives socioeconòmiques segueixen lògiques basades en els valors de la cooperació, la igualtat, l’autogestió. Conformen un àmbit propi, diferent tant del privat capitalista com del públic estatal, esdevenint, com diria Jordi Garcia Jané, “la dimensió econòmica de l’esfera pública no estatal”.

Són expressió cooperativa, associativa, mutualista i comunitària de l’activitat socioeconòmica que
sustenta i transforma la ciutat. Les seves formes jurídiques i organitzatives són institucions concretes d’una més àmplia matriu de cooperació que articula solidàriament la vida urbana.

 

Descarregar document en format PDF





Paraules clau

Economia Social i Solidària/