Sarrià-Sant Gervasi reconeix amb la Medalla de la Dona Rosa Maria Oliu per la seva tasca d’alfabetització de dones migrants : Servei de Premsa

Sarrià-Sant Gervasi reconeix amb la Medalla de la Dona Rosa Maria Oliu per la seva tasca d’alfabetització de dones migrants

31/03/2016



Temps estimat de lectura: 1 minut

El Districte de Sarrià-Sant Gervasi ha guardonat Rosa Maria Oliu amb la Medalla de la Dona, a proposta del Consell de les Dones del Districte. El guardó, emmarcat en la celebració del Dia Internacional de les Dones, reconeix la tasca d’Oliu en l’alfabetitizació de dones migrants, i des de l’Associació Intercultural Diàlegs de Dona, de la qual n’és membre.

En l’acte de lliurament, el tinent d’alcalde i regidor del Districte de Sarrià-Sant Gervasi, Gerardo Pisarello, ha agraït la tasca “imprescindible” i l’ajuda “no des de la caritat ni l’assistencialisme” que porta a terme Rosa Maria Oliu. Pisarello ha dit que “una ciutat refugi és una ciutat on hi ha moltes rosa maries, que acullen des del feminisme”.

La Medalla de la Dona s’atorga anualment a dones amb vinculació amb el Districte de Sarrià-Sant Gervasi que han destacat en l’àmbit seleccionat per la convocatòria. Aquest any la guardonada és Rosa Maria Oliu Carol, tal i com havia proposat el Consell de Dones del districte, per la seva trajectòria a favor de l’empoderament de les dones immigrades a Barcelona i, especialment, al barri a Raval.

Rosa Maria Oliu Carol va nèixer a Cantonigròs el 27 d’abril de 1937,  va acabar els estudis de Magisteri el 1957 a la Universitat de Barcelona. Va créixer i es va educar a l’Escola Betània-Patmos on també hi va impartir classes i ocupà diversos càrrecs des de 1960 fins el 2001 sempre amb inquietud que es demostra amb una formació continuada al llarg de la seva trajectòria professional. Des de la seva jubilació ha dedicat el seu temps a alfabetitzar, des del voluntariat, a moltes dones no escolaritzades arribades a Barcelona.





Paraules clau

Medalla de la Dona Rosa Maria Oliu/ Sarrià-Sant Gervasi/