TMB incorpora els primers 27 híbrids articulats a la flota d’autobusos : Servei de Premsa

TMB incorpora els primers 27 híbrids articulats a la flota d’autobusos

10/05/2016

La flota d’autobusos de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) ha incorporat entre els mesos de febrer i març 27 nous vehicles híbrids articulats de 18 metres, els primers d’aquest tipus que existeixen a l’Estat espanyol, que serviran per rejovenir i augmentar encara més la qualitat ambiental del servei de bus, que ja és de les més altes d’Europa. Afegits als 132 híbrids existents, sumen 159 cotxes de propulsió combinada elèctrica-dièsel, la més competitiva i contrastada de les tecnologies de reducció d’emissions en l’automoció.

Els autobusos híbrids són propulsats elèctricament i generen l’electricitat amb un motor tèrmic auxiliar (funcionament en sèrie), o bé combinen la tracció elèctrica i la del motor dièsel (funcionament en paral·lel, com en les unitats adquirides). D’aquesta manera els més avançats aconsegueixen reduccions de consums i emissions d’un 30%.

Els nous híbrids articulats van ser contractats per concurs als constructors Volvo (12) i Solaris(15), per un import global de 12,56 milions d’euros. Han entrat progressivament en servei en dues de les línies convencionals de més demanda de TMB, la 7 i la 33.

 

Descarregar nota en format PDFCompartiu aquest contingut