La 26a edició del Cicle de Cinema de Dones s’inaugura avui apropant els films a barris en festa de la ciutat : Servei de Premsa

La 26a edició del Cicle de Cinema de Dones s’inaugura avui apropant els films a barris en festa de la ciutat

29/06/2016



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Aquesta nit la plaça Pastrana del barri del Carmel acollirà la primera sessió del Cicle de Cinema de Dones, que enguany du per títol ‘Accions i Resistències’. Aquesta 26a edició s’inaugura a les 21.30 hores amb el film La Fuente de las mujeres (La source des femmes) de Radu Mihaileanu. Una producció francesa, de l’any 2011, que explica com a un petit poble del nord d’Àfrica la tradició exigeix que les dones siguin les que han d’anar a buscar l’aigua a la font que està dalt de les muntanyes i com aquesta situació, i les conseqüències d’aquesta càrrega, afecta la seva salut i decideixen fer una vaga de sexe. Una manera no violenta de resoldre un conflicte amb capacitat estratègica.

Des de l’any 1990 l’Ajuntament de Barcelona impulsa el Cicle de Cinema de Dones amb la finalitat de promoure, a través del cinema fet des d’una perspectiva de gènere, la igualtat d’oportunitats entre homes i dones, per mitjà del llenguatge cinematogràfic com a eina de sensibilització.

Enguany, però, la novetat més important és que part del programa del cicle es farà coincidir amb festes majors de la ciutat. Aquests visionats són tots gratuïts i, amb aquesta acció, la regidoria de Feminismes i LGTBI vol apropar aquestes pel·lícules al conjunt de la ciutadania, fent més fàcil el seu accés al coincidir les projeccions a l’aire lliure amb barris de la ciutat que es troben celebrant les seves festivitats.

“Des de l’Ajuntament considerem important apropar continguts crítics i reflexius entorn el paper de les dones, tant en les lluites socials, econòmiques i polítiques. Les feministes són exemple d’accions i resistències per construir una societat més justa”, afirma Laura Pérez, regidora de Feminismes i LGTBI.

La segona projecció del cicle, a la fresca i també coincident amb festa, serà el proper 18 de juliol, a la plaça de Santa Madrona, en el marc de la Festa Major del Poble-sec. La pel·lícula que es podrà veure és Amerrika (Amreeka) de Cherien Dabis.

Properes edicions del Cicle de Cinema de Dones es farà coincidir amb altres festes majors dels diferents barris de la ciutat.

A més d’aquestes dues pel·lícules en el marc de festes majors de la ciutat, el cicle compta amb una altra novetat. La sala Phenomena acollirà dues projeccions gratuïtes el proper mes d’octubre. Així doncs, el dia 6 es podrà veure el film Sufragistas (Suffragette) de Sarah Gavron i el dia 20 la pel·lícula En tierra de Hombres (North Country) de Niki Caro.

I com és habitual, el cicle comptarà amb la projecció de cinema a la fresca que té lloc a la plaça de les Dones del 36, enguany amb la pel·lícula Las sinsombrero de Tània Balló, Serrana Torres i Manuel Jiménez Núñez.

El cicle compta amb un pressupost de 26.970,25 euros i la darrera edició va sumar 692 espectadors.

 

Programa complert: http://www.agendadonesbcn.org/files/2016TRIPTICcorregido21X405cm135x21baixa.pdf
Vídeo del cicle:

https://www.youtube.com/watch?v=1XyVcqvGi4E&feature=youtu.be





Paraules clau

barri/ cinema/ dona/