S’inicien les obres per a la construcció d’un nou casal de Gent Gran al barri de Sant Genís dels Agudells : Servei de Premsa

S’inicien les obres per a la construcció d’un nou casal de Gent Gran al barri de Sant Genís dels Agudells

10/07/2016



Temps estimat de lectura: 2 minuts

 

Aquest mes de juliol s’iniciaran les obres per a la construcció d’un edifici de nova planta que ha d’acollir el Casal de Gent Gran de Sant Genís dels Agudells, al districte d’Horta-Guinardó. Es tracta d’un equipament llargament reivindicat pel veïnat que dóna resposta a les necessitats de la zona nord del districte, una de les més envellides de la ciutat.

El casal estarà situat al solar de la plaça de Meguidó S/N i constarà de planta baixa i planta pis, amb una superfície de 728,7m2. Estarà situat al costat dels Jardins de Manuel Jiménez Arnalot, que limiten amb els carrers de Natzaret, Avinguda del Jordà, Lledoner i Naïm. Dins els jardins s’hi troba el centre Cívic La Casa Groga, referent cultural del barri.

El nou edifici aprofitarà l’actual desnivell existent al solar, amb l’objectiu de possibilitar l’accés de persones amb mobilitat reduïda. Així, s’hi podrà accedir a peu pla, tant a la planta baixa com a la primera planta, fet que permetrà l’ús independent d’aquests dos espais sense interferències.

La primera planta inclourà l’accés principal, un vestíbul central des del qual s’accedirà a un espai de gestió, dues aules, dos tallers, un grup de lavabos i un nucli de comunicacions que enllaçarà amb la planta inferior, format per una escala oberta i un ascensor. També hi haurà l’espai per a instal·lacions, que permetrà alliberar la coberta per a col·locar plaques fotovoltaiques. A la planta baixa, amb un accés independent des de la plataforma inferior, s’hi inclourà un vestíbul central, una sala polivalent, una aula polivalent, un grup de lavabos i un magatzem.

El termini d’execució dels treballs, que realitzarà l’empresa municipal BIMSA, és de vuit mesos i per tant es preveu la seva finalització durant el març del 2017. Les obres a peu de carrer, però, no seran visibles fins després de l’estiu, ja que durant aquests mesos s’hauran de fer treballs previs als tallers per elaborar part dels materials de construcció (mòduls de l’estructura). El pressupost de l’actuació és de 1.098.100 euros (IVA inclòs).





Paraules clau

Horta-Guinardó/