Més de 10.400 gossos ja han gaudit a Barcelona de l’espai per a ciutadans amb gossos a la platja de Llevant : Servei de Premsa

Més de 10.400 gossos ja han gaudit a Barcelona de l’espai per a ciutadans amb gossos a la platja de Llevant

31/08/2016



Temps estimat de lectura: 2 minuts

 

L’Ajuntament de Barcelona fa una primera valoració positiva de la prova pilot de l’espai per a ciutadans amb gossos a platja de Llevant quan s’arriba a l’equador del seu funcionament. La platja de gossos va obrir el 19 de juliol i tancarà el 25 de setembre. A partir del seu tancament es farà una valoració del funcionament de l’espai, fet que permetrà decidir la seva continuïtat cara a l’estiu vinent.

Des de l’entrada en funcionament de l’espai per a ciutadans amb gossos, 10.400 gossos han gaudit d’aquest nou àmbit de 1.250 m2 a la Platja de Llevant. Les dades dels usuaris són les següents:

– Juliol (19/07 – 31/07): 3.468
– Agost (01/08 – 28/08): 6.930
– TOTAL: 10.398

Durant la prova pilot, la zona disposa de dos informadors mediambientals en dedicació exclusiva que realitzen tasques de seguiment, informació als usuaris i repartiment de bosses de recollida d’excrements.

Aquest espai per a gossos a la platja, per motius de seguretat, té un aforament limitat i només hi poden accedir aquells gossos degudament identificats. El primer cap de setmana es van superar els 100 gossos i va haver-hi cua, però es va respectar l’aforament que els tècnics havien calculat en un centenar d’animals.

Les persones que no porten els seus animals identificats no poden accedir a l’espai. En cas que alguna persona no s’avingui a respectar aquesta normativa, els informadors donen avís al Centre de Coordinació de Platges i, si es considera necessari, a la Guàrdia Urbana. Aquesta àrea és un espai de lleure i gaudi dels gossos, fer-ho amb responsabilitat és una mostra de bona convivència.

No es destaca cap incident a tenir en consideració. L’experiència posa en relleu el gaudi de les persones i els animals, i les ganes de conservar l’espai. La reivindicació més sovintejada per part dels usuaris és que és una zona massa petita.

Serveis de neteja

Es manté una neteja manual en continu matí i tarda. No només es fa la neteja de la pròpia àrea de gossos, sinó que també és té cura de l’accés, de les passeres de fusta, de l’espigó, i de l’accés superior.

Durant la nit es fa una neteja mecànica amb el tractor que neteja les platges, però a una profunditat superior per contribuir a un major airejat de la sorra.

Tres dies per setmana a primera hora passa una fresadora amb tractor que profunditza uns 30 cm per airejar la sorra amb intensitat.

Es remulla tota la zona d’esbarjo amb màniga d’aigua i també es freguen les passeres manualment. Hi ha un operari de neteja adscrit a l’espai per al manteniment de l’àmbit de la platja i de la zona d’accés i aparcament.

No es destaca cap incident a tenir en consideració. La prova pilot de la platja per a gossos posa en relleu el gaudi de les persones i els animals, i les ganes de conservar l’espai.

Per a més informació: http://lameva.barcelona.cat/ca/aprofita-la/banys-i-platges





Paraules clau

animals de companyia/ gossos/ platja/