‘Associa’t a la festa’, la nova proposta de la mercè per donar a conèixer les associacions i entitats de Barcelona de manera participativa, festiva i vivencial : Servei de Premsa

‘Associa’t a la festa’, la nova proposta de la mercè per donar a conèixer les associacions i entitats de Barcelona de manera participativa, festiva i vivencial

22/09/2016



Temps estimat de lectura: 3 minuts

El cap de setmana de la Mercè, 24 i 25 de setembre, la plaça Catalunya acollirà l’Associa’t a la festa, la nova proposta de coproducció entre entitats i l’Ajuntament de Barcelona que té per objectiu donar visibilitat a l’important, ric, plural i molt actiu teixit associatiu de la ciutat: Del format més estàtic de les anteriors edicions de la Mostra d’Associacions, es passarà a una proposta més activa i dinàmica on més de 200 associacions proposaran a barcelonins i barcelonines activitats organitzades per les mateixes entitats en onze espais situats en aquesta plaça emblemàtica de la ciutat. Seran activitats de caràcter lúdic, vivencial i participatiu, que permetran aprofitar la sinergia de la Mercè per fer arribar la riquesa de la vida associativa al nombre més gran de persones.

Les associacions, doncs, són corresponsables i protagonistes d’aquesta proposta popular lúdica, festiva, sana, cívica, comunitària, col·lectiva i reivindicativa, en el marc de la Mercè.

Aquestes entitats sense ànim de lucre són organitzacions que treballen cada dia per potenciar la cohesió social i millorar la qualitat de vida dels veïns i veïnes de la ciutat. Els projectes associatius són canals d’autoorganització col·lectiva que transformen l’energia ciutadana en eines de progrés social al servei del bé comú. És per aquest motiu que les associacions de Barcelona són un dels motors de la Mercè. La col·laboració i participació de les entitats en alguns dels actes més emblemàtics del programa festiu és un dels principals valors de la festa.

L’Associa’t a la festa, doncs, farà visible aquesta enorme vitalitat que té la ciutat en una sèrie d’espais dividits en tres escenaris, que acolliran propostes escèniques de diverses disciplines i en diferents formats. També s’instal·laran tres espais de tallers amb propostes especialment dedicades als més petits i a les famílies i amb una ludoteca per a la petita infància. L’Associa’t a l’art urbà oferirà 6 espais murals dedicats a la lliure expressió artística de la ciutadania i de les associacions. També hi hauran espais oberts on s’hi realitzaran activitats de tot tipus: música, dansa, teatre, conta-contes, gimcanes, tallers, jocs infantils i familiars, arts plàstiques, accions de creació col·laborativa, observacions solars, etc. I L’Associa’t a la Rosa dels Vents oferirà una Cafeteria de Comerç just al bell mig de la plaça per poder fer-hi un recés i tastar productes de comerç just. Serà, també, un espai de trobada, de conversa, de debat, de realització de xerrades i de difusió i comunicació de tot allò que passi a la plaça.

Menció a part mereix l’Associa’t a la ràdio, des del qual 10 emissores associatives de la ciutat emetran 15 hores de ràdio en directe sobre associacionisme, amb entrevistes a entitats, actuacions, debats temàtics i connexions per conèixer què està passant a la plaça en cada moment.

També hi seran presents projectes municipals com “BCN antimasclista: Còmics contra el sexisme” del Departament de Feminismes i LGTBI i “Millor adopta!” del Departament de Gestió i Protecció dels Animals, amb xerrades participatives i desfilades d’animals en adopció a les 12h i a les 18h, entre altres propostes.

A tall d’exemple de les activitats que oferiran les associacions, a l’Associa’t a la festa, s’hi podrà viure des de la creació de dibuixos i pancartes entorn el refugi amb Stop Mare Mortum, a un taller sobre consum responsable i economia solidària impartit per la Xarxa d’Economia Solidària, la celebració dels 20 anys del Correllengua a mans de la Coordinadora d’Associacions per la Llengua, ballades amb l’esbart de Dansaires de l’Orfeó Gracienc, un concert de la coral Creu Roja, un taller de “Pahncartes” amb la PAH, un taller familiar de rumba catalana impartit pel Taller de Músics, un taller de titelles de l’Associació Titerearte, un gran joc a mans de la Fundació Pare Manel o diverses actuacions per part de Fedelatina, Fasamcat, el Centro Asturiano de Barcelona… Les més de 200 activitats previstes es poden consultar al programa disponible a www.associat.barcelona.

 

L’Associa’t a la festa es realitzarà a la plaça de Catalunya, el dissabte 24 i el diumenge 25 de setembre.

Espai tallers: Dissabte 24 i diumenge 25 de setembre, de 10 a 20 h

Espai escenaris: Dissabte 24 de setembre, de 10 a 22 h.

Diumenge 25 de setembre, de 10 a 21 h

 

Consulteu el programa complet a:

www.associat.barcelona

 

 





Paraules clau

Associa’t/ Mercè/ mercè 2016/