El Districte de Sarrià-Sant Gervasi inicia un procés de participació per donar nous usos a la Llosa : Servei de Premsa

El Districte de Sarrià-Sant Gervasi inicia un procés de participació per donar nous usos a la Llosa

23/10/2016



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Aquest espai situat a la Via Augusta entre el carrer de Dolors Monserdà i el passeig de la Bonanova, al barri de Sarrià, es va alliberar de cotxes i motos aparcades fa tot just un mes i es vol preservar com un nou espai lliure

 

El Districte de Sarrià-Sant Gervasi inicia aquesta setmana un procés participatiu de reflexió per decidir els nous usos que podria tenir l’espai conegut com la Llosa i que es troba a la Via Augusta, en el tram entre el carrer de Dolors Monserdà i el passeig de la Bonanova. Es tracta d’un espai que es va recuperar per als veïns i les veïnes tot just fa un mes, (es va alliberar coincidint amb la celebració del Dia sense cotxes). És una rambleta central que s’utilitzava com a zona d’estacionament de vehicles en àrea blava i àrea verda, amb unes 70 places per a motos i cotxes.

Durant un mes, i com passa força habitualment, aquest espai s’ha fet servir per les activitats lúdiques relacionades amb la festa major.

Però aquest cop, un cop acabada l’activitat de festa major, el Districte ha decidit mantenir el tancament de l’espai als vehicles i proposa a les entitats i les veïnes i els veïns de la zona que participin en la reflexió sobre els usos que podria tenir la Llosa, per tal que resti definitivament lliure de vehicles.

A més a més, amb aquesta iniciativa, a banda de crear un nou espai públic d’ús per als vianants, el Districte de Sarrià-Sant Gervasi vol posar en valor l’escultura situada just en un extrem de la Llosa, anomenada la Porta de Sarrià, que quedarà molt més visible sense estar tan envoltada de vehicles.

El regidor de Sarrià-Sant Gervasi, Daniel Mòdol, recorda que “aquest és un espai ideal per convertir-se en una mena de centre d’esbarjo a la sortida de les escoles que hi ha a la zona. De fet, les mares i els pares del barri sempre han reivindicat recuperar aquest espai que anys enrere ja havia estat lliure”.

Pel que fa a la pèrdua de les places d’aparcament que suposa el tancament de l’espai, Mòdol ha remarcat que “hi ha oferta de places suficient molt a la vora, que a dia d’avui estan buides, tant en aparcament de superfície com en soterrani”.





Paraules clau

la llosa/