Pisarello participa a la presentació de la iniciativa Zona Lliure de Paradisos Fiscals : Servei de Premsa

Pisarello participa a la presentació de la iniciativa Zona Lliure de Paradisos Fiscals

24/10/2016



Temps estimat de lectura: 1 minut

Dimarts 25 d’octubre, a les 13:00 hores, (Galeria Gòtica, Ajuntament de Barcelona), el primer tinent d’alcaldia, Gerardo Pisarello, participa a la presentació de la iniciativa Zones Lliures de Paradisos Fiscals que Oxfam Intermón llança a diferents ciutats.

A l’acte, el director d’Oxfam Intermón a Catalunya, Francesc Mateu, lliurarà un simbòlic “M’agrada” al primer tinent d’alcalde del consistori barceloní, Gerardo Pisarello, en reconeixement als avenços que està realitzant la ciutat per esdevenir un territori lliure de paradisos fiscals.

La campanya pretén que les institucions públiques, com ajuntaments i diputacions, incorporin en les seves polítiques de contractació pública criteris que incentivin un comportament fiscal més responsable per part de les empreses licitadores. Les administracions públiques juguen un paper actiu com a actors determinants en l’economia espanyola, per la qual cosa han de fomentar pràctiques que reverteixin en el bé comú.

La ciutat de Barcelona va aprovar un decret el passat 19 de maig, pel qual regulava no contractar amb empreses que desvien beneficis cap a paradisos fiscals per evadir impostos, convertint-se en l’ajuntament que més ha avançat per ser Zona Lliure de Paradisos Fiscals.

El llançament de la iniciativa, en què també participarà el portaveu de la Plataforma per una Fiscalitat Justa, Ambiental i Solidària, Xavier Casanovas, es realitzarà el mateix dia a Madrid i Sevilla. En les properes setmanes més municipis s’aniran sumant a aquesta iniciativa.





Paraules clau

Zona Lliure de Paradisos Fiscals/