Ada Colau presideix l’acte del 25è aniversari de la xarxa de ciutats mediterrànies Medcities : Servei de Premsa

Ada Colau presideix l’acte del 25è aniversari de la xarxa de ciutats mediterrànies Medcities

25/10/2016



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Dimecres 26 d’octubre, a les 10:00 hores, (Saló de Cent, Ajuntament de Barcelona), l’alcaldessa de Barcelona i presidenta de l’AMB, Ada Colau presideix l’acte de commemoració del 25è aniversari de MedCities, la xarxa de ciutats mediterrànies per al desenvolupament urbà sostenible.

Des del 1991, aquesta organització dóna suport als governs locals de la Mediterrània en l’elaboració d’estratègies de desenvolupament de les ciutats, així com en la implementació de projectes urbans. A la jornada, que durarà fins al migdia, també hi participarà Alfred Bosch, vicepresident d’Internacional i de Cooperació de l’AMB.

L’acte reunirà a Barcelona més de 100 persones, entre ells, alcaldes de les ciutats membres, com ara Màlaga, Tetuan, Trípoli, Dubrovnik, i representants d’organismes internacionals i de la Mediterrània, com Fathallah Sijilmassi, secretari general de la Unió per la Mediterrània. També es comptarà amb la presència d’alts representants de la Unió Europea, com ara Markku Markkula, President del Comitè de les Regions i copresident de l´Assemblea Regional i Local Euromediterrània (ARLEM).

Creada inicialment com una plataforma d’implementació de projectes ambientals, actualment MedCities ha ampliat el seu àmbit d’actuació, donant suport als ajuntaments en projectes de més àmbits, com la gestió de l’arribada dels refugiats sirians a les ciutats libaneses, la resiliència de les ciutats als efectes del canvi climàtic, l’espai públic, la gestió de residus, la mobilitat sostenible, etc.

MedCities ha esdevingut també un altaveu del municipalisme a la regió, gràcies als seus esforços per posar els ajuntaments al centre del desenvolupament de les ciutats. Ha treballat extensament per a la promoció del  treball conjunt entre els ajuntaments i la resta d’actors de la ciutat i per al foment de la participació ciutadana en totes les seves actuacions.





Paraules clau

MedCities/