La Vila de Gràcia completarà la conversió en plataforma única de set carrers del barri : Servei de Premsa

La Vila de Gràcia completarà la conversió en plataforma única de set carrers del barri

01/11/2016



Temps estimat de lectura: 3 minuts

La Comissió de Govern aprova definitivament la reurbanització del carrer de Luis Antúnez en el tram comprès entre la via Augusta i la placeta de Sant Miquel amb l’objectiu de millorar-hi la mobilitat dels vianants i ampliar-ne les voreres

També es faran obres per completar el pas a plataforma única als carrers de Santa Àgata, Tordera, Neptú –entre la travessera de Gràcia i el carrer de Luis Antúnez–, Banyoles i Monistrol

 

L’Ajuntament de Barcelona durà a terme en els propers mesos un conjunt d’obres per completar la conversió en plataforma única de set carrers del barri de la Vila de Gràcia. L’objectiu de les actuacions, impulsades conjuntament pel Districte de Gràcia i l’àrea d’Ecologia Urbana, és invertir la prioritat en aquestes vies, on els vianants tindran preferència sobre els vehicles.

Les actuacions s’emmarquen en la voluntat del Govern municipal d’avançar cap a una mobilitat més sostenible i més segura, d’acord amb el que marca el Pla de mobilitat urbana (PMU) 2013-2018, prioritzant els desplaçaments a peu, en bicicleta o en transport públic. En aquest sentit, s’aposta per pacificar carrers de diferents àmbits de la ciutat per donar prioritat als vianants per davant del vehicle privat.

Una de les vies que canviaran és el carrer de Luis Antúnez, en el tram comprès entre la via Augusta i la placeta de Sant Miquel. La Comissió de Govern n’ha aprovat definitivament les obres de renovació, que es preveu que comencin el mes de desembre i acabin el juny del 2017.

 

El projecte té un pressupost de 547.112,55 euros (IVA inclòs), i es desenvoluparà sobre un àmbit de 1.295 metres quadrats. Inclou els treballs d’enderroc del paviment existent, nova pavimentació, adaptació de la xarxa de drenatge, canalització per a la xarxa de serveis de comunicació, renovació de l’enllumenat, plantació d’arbrat d’alineació nou i xarxa de reg associada i instal•lació de mobiliari urbà.

En concret, es preveu la reposició total del ferm del carrer de Luis Antúnez per ajustar la calçada a l’ampliació de voreres, i els col•lectors existents es mantindran millorant-ne l’estat i la impermeabilització de la cubeta de base a tot el tram.

Pel que fa a l’enllumenat, la renovació integral es durà a terme retirant totes les columnes i lluminàries d’estil clàssic existents per canviar-les per columnes noves amb distribució asimètrica i equipades amb llumeneres led.

Quant a l’arbrat, se’n plantarà de nou de port petit a la vorera de muntanya de 2,8 metres d’amplada total. L’arbrat es col•locarà en escocells de 120 x 80 cm, i es plantaran dos exemplars d’arbres de l’amor (Cercis siliquastrum) a les zones de plaça i 22 exemplars de ginkgo (Ginkgo biloba) com a arbre d’alineació.

 

Sis carrers més, plataforma única a la Vila de Gràcia

Aquesta obra és una de les actuacions de pacificació i de transformació de carrers en plataforma única que està impulsant en aquest barri el Districte de Gràcia, conjuntament amb l’àrea d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat, i que en els propers mesos es preveu efectuar en sis carrers més. El conjunt d’intervencions té un pressupost de 331.000 euros.

Totes les obres previstes, a diferència del que succeirà amb el carrer de Luis Antúnez, afecten només la calçada dels carrers, i s’aprofitarà l’actuació per convertir-los en plataforma única. Aquests carrers són els de Santa Àgata, Tordera, Neptú (entre la travessera de Gràcia i el carrer de Luis Antúnez), Banyoles i Monistrol. A aquest conjunt de carrers s’afegeix el de Torrent d’en Vidalet –entre Congost i l’Or–, ja transformat a plataforma única.

 

Documents relacionats:

Imatge alta resolució 1/2

Imatge alta resolució 2/2





Paraules clau

Gràcia/