Barcelona acompanya 18 empreses locals durant l’Smart City Expo World Congress i proposa debatre sobre un model d’economia digital més plural : Servei de Premsa

Barcelona acompanya 18 empreses locals durant l’Smart City Expo World Congress i proposa debatre sobre un model d’economia digital més plural

12/11/2016

L’Ajuntament de Barcelona assisteix a l’Smart City Expo World Congress amb un estand on presentarà el nou Pla Barcelona Digital i que compta amb un espai àgora on, per primera vegada, el consistori convida a participar i explicar projectes a col·lectius del sector, emprenedors i petites empreses.

Els Ateneus de Fabricació, l’Open Data Barcelona, la mobilitat elèctrica o la plataforma decidim.barcelona són alguns dels projectes o iniciatives que s’exposaran a l’estand.

Barcelona Activa disposa també d’un espai on acompanya 18 empreses locals que ocupen 313 treballadors en total i tenen una facturació agregada de 14,3M€ en el darrer exercici

Barcelona Activa organitza en l’actual edició de l’SCEWC un mercat de treball i una trobada entre grans empreses i startups de Barcelona. Durant l’esdeveniment de reclutament i networking, es posarà en contacte a candidats amb 8 empreses que busquen diferents perfils professionals per incorporar als seus equips, com ara desenvolupadors, programadors, analistes o enginyers, entre d’altres.

 

L’Ajuntament de Barcelona reforça la seva presencia a l’Smart City Expo World Congress, que té lloc del 15 al 17 de novembre a Fira de Barcelona amb un estand on proposa debatre sobre economia digital i on Barcelona Activa acompanyarà 18 empreses locals que ocupen 313 treballadors en total i tenen una facturació agregada de 14,3 M€ l’últim any, amb l’objectiu de contribuir a un model d’economia digital més plural, connectar el congrés amb el teixit empresarial i el talent local i revertir a la ciutat les oportunitats d’aquest sector.

L’Ajuntament de Barcelona, a través del Comissionat de Tecnologia i Innovació Digital, comptarà enguany amb un estand propi on presentarà el Pla Barcelona Digital, el full de ruta de la ciutat per impulsar la sobirania tecnològica de la ciutadania, afavorir una economia digital més plural i fer possible un nou model d’innovació urbana basat en la col·laboració entre les empreses, les administracions públiques, el món acadèmic i els usuaris amb un clar lideratge públic i ciutadà.

L’estand municipal, de 360m2, està dividit en dues àrees:

Espai àgora: Espai obert on es durà a terme un programa de xerrades i tallers per debatre a fons la transformació digital de Barcelona i com la tecnologia és una eina clau al servei de les persones per a la democratització de la ciutat. Aquestes xerrades es basen en explicar la Barcelona digital, no només a través del consistori sinó a través d’emprenedors i petites empreses que estan treballant a la ciutat i que, per primera vegada, tindran l’oportunitat d’explicar els seus projectes en un estand municipal.

Consultar aquí programa xerrades aquí

 

Espai de contingut: L’objectiu és explicar la Barcelona Digital a través de quatre eixos temàtics i de determinats projectes que compten amb l’impuls municipal i ajuden a explicar aquesta nova visió de la tecnologia per afavorir una ciutat més oberta i eficient, més sostenible, més creativa i més democràtica.

 

1. Common City: La transformació i la innovació pública a través de la tecnologia per a una ciutat més oberta i eficient.

– VinclesBCN. Servei d’innovació social que té com a objectiu reduir el sentiment de solitud de la gent gran. A l’estand hi haurà tablets on es podrà veure la Plataforma real de Vincles que permetrà a la gent gran rebre recolzament, dinamització i seguiment per part dels professionals socials i de l’entorn comunitari.

– m4Social. Iniciativa que connecta l’acció social del tercer sector i el món de la tecnologia mòbil per facilitar i aplicar solucions que millorin la vida de les persones.

– Ateneus de Fabricació. Espais públics oberts a tothom on pots aprendre a experimentar amb el món de la fabricació digital. Hi haurà impressores 3D que serviran per mostrar la tasca que es fa als ateneus de Les Corts, Ciutat Meridiana i Barceloneta i que s’estendrà amb un nou centre al Parc Tecnològic de Nou Barris durant el 2017.

En aquest sentit, La FundacióCIM, una entitat sense ànim de lucre, adscrita a la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), col·laborarà amb l’estand municipal i col·locarà impressores 3D i es crearan objectes durant els tres dies de saló.

– Directori d’iniciatives d’economia col·laborativa procomú i d’experiències de cooperativisme obert entre iguals a Catalunya. Experiència de mapeig obert i col·laboratiu i basat en coneixement obert fet amb programari lliure i llicències de dades i continguts de domini públic.

 

2. Circular City: L’eficiència en la gestió dels recursos per a una ciutat més sostenible.

– Superilles. El model Superilles és una forma d’organitzar la ciutat que es basa en invertir la distribució de l’espai públic entre els vehicles i les persones, prioritzant el ciutadà, per tal de millorar les condicions ambientals i la qualitat de vida de les persones.

– Growsmarter. Projecte europeu on Barcelona és ciutat far que té com a objectiu aprofitar les eines tecnològiques per a crear solucions eficients i sostenibles pels barris.

– 8 apps turisme (districtes) Amb l’objectiu de descentralitzar el turisme, s’han creat 8 apps de districtes (Sant Andreu, Sarrià-Sant Gervasi, Horta-Guinardó, Nou Barris, Gràcia, Eixample…). A l’estand municipal es podrà interactuar amb una pantalla tàctil on s’observaran els punt d’interès turístic de la ciutat.

– Mobilitat com un servei. Barcelona vol promoure una mobilitat Eficient, Sostenible, segura i equitativa on s’incrementi la utilització de vehicles sense emissions i de baixes emissions, i també les bones pràctiques per minimitzar l’impacte de la mobilitat. Hi haurà una bicicleta elèctrica i una moto elèctrica.

 

3. Creative City: Eines tecnològiques per a la coparticipació i la cocreació creativa per a una ciutat més creativa.

– Repte Canòdrom Barcelona. Una iniciativa pionera d’innovació cultural que acull cinc residències de recerca i prototipatge obert per a la implementació d’accions de polítiques públiques al territori

– Oficina de Tecnologies Creatives. Incentivar l’ús de les tecnologies provinents tradicionalment del món de les TIC per a usos creatius i culturals. Es tracta d’un espai que pretén situar Barcelona com a pol d’innovació europea en coproducció de nous continguts, tecnologies, coneixement i serveis en el camp de la cultura digital i la innovació ciutadana.

– CitySoundtrack. CitySoundtrack és resultat del disseny i experimentació oberta de la identitat sonora de la ciutat de Barcelona. Al projecte s’ha desenvolupat un editor web per a creatius musicals i sonors mitjançant el qual possibilita una nova manera de composar mitjançant la creació de capes harmòniques sincronitzades a una determinada localització i de manera dinàmica.

 

4. Democratic City: La tecnologia com a facilitadora d’una ciutat participativa, col·laborativa i transparent per a una ciutat més democràtica.

– DECIDIM BARCELONA. Decidim.barcelona (https://decidim.barcelona) és la plataforma digital de participació de l’Ajuntament de Barcelona per una ciutat més democràtica. Un espai de referència per construir una ciutat oberta, transparent, col·laborativa i amb el protagonisme de qui l’habita.

– OPEN DATA BARCELONA. El Portal d’Open Data de Barcelona recull aquelles dades públiques (que no estan subjectes a cap restricció legal) per a que la ciutadania en faci ús. Aquestes dades es posen a l’abast de tothom en formats digitals, estandarditzats i oberts, per facilitar-ne l’accés i fomentar-ne la seva reutilització.

El Portal Open Data de Barcelona consta de
* 355 recursos
* 1336 comptant sèries històriques
* 3182 comptant els diferents formats

– Portal Transparència. El Portal de transparència de Barcelona té l’objectiu de fer un govern transparent en la seva gestió i dóna accés a la informació per facilitar el control d’acció municipal.

 

Barcelona Activa acompanya 18 empreses de la ciutat, un mercat de treball i una trobada entre grans empreses i startups de Barcelona

Per connectar el congrés amb el teixit empresarial i el talent local i poder revertir a la ciutat les oportunitats d’aquest sector, Barcelona Activa organitza en l’actual edició de l’SCEWC un mercat de treball i una trobada entre grans empreses i startups de Barcelona.

En aquest sentit, durant l’esdeveniment de reclutament i networking, es posarà en contacte a candidats amb 8 empreses que busquen diferents perfils professionals per incorporar als seus equips, com ara desenvolupadors, programadors, analistes o enginyers, entre d’altres.

I, d’altra banda, es farà una nova edició del Synergys, un espai de cooperació empresarial que l’agència municipal organitza en el marc de fires i congressos que tenen lloc al llarg de l’any a Barcelona. L’objectiu és facilitar que les pimes i startups de la ciutat tinguin accés a les grans corporacions com a via de creixement i de negoci. Es tracta d’una activitat en què 8 companyies presentaran reptes que plantegen les ciutats del futur a un centenar de persones emprenedores, autònomes, startups i pimes d’àmbit local que podran oferir solucions basades en tecnologies pioneres.

A més, l’estand de Barcelona Activa acollirà 18 empreses de la ciutat que, en conjunt, donen feina a més de 310 persones i tenen una facturació agregada de gairebé 14,3 milions d’euros de l’exercici anterior. Es tracta sobretot de negocis de recent creació, com d’altres amb més de deu anys al mercat que s’han adaptat a les noves tendències de l’entorn digital i d’Internet.

Aquestes empreses, majoritàriament, han comptat amb el suport de Barcelona Activa en el procés d’incubació o de creixement empresarial, a través dels diferents serveis de l’Oficina d’Atenció a les Empreses. Aquestes són: Arkenova, Aticser, BGEO open Gis, Capmar, Connecthings, Ctrl4 Enviro, EGM EnerHub, Eixverd, Enerkia Global Energy, Mass Factory, Nanoair Solutions – Pureti, Nearby Sensors, Opentrends, Opticits, Sensing & Control, Sotavia, Tinkerers i Webdom Labs.Compartiu aquest contingut