Remodelació de les pistes d’atletisme del CEM Can Dragó i del CEM La Mar Bella : Servei de Premsa

Remodelació de les pistes d’atletisme del CEM Can Dragó i del CEM La Mar Bella

18/11/2016

El comissionat d’Esports, David Escudé, assisteix a les jornades esportives que se celebraran el cap de setmana

L’Institut Barcelona Esports ha fet una inversió de 1.182.750€, destinats a la substitució del tartam i a l’adquisició de nou material dels dos Complexos Esportius Municipals.

Amb aquestes dues actuacions, es continua donant compliment al Programa de Promoció de l’Atletisme a Barcelona, aprovat al gener de 2015

 

El comissionat d’Esports, David Escudé, assistirà aquest cap de setmana a les diferents proves esportives que estrenen les remodelades pistes atlètiques dels dos equipaments municipals. El dissabte, 19 de novembre, el Complex Esportiu Municipal Can Dragó celebra el Festival Atlètic de Tardor a partir de les 9,45h, i el diumenge 20 de novembre, el Complex Esportiu Municipal La Mar Bella acull el XIII Cros Escolar de Sant Martí a partir de les 10h.

 

Complex Esportiu Municipal Can Dragó

Dissabte, el Festival de Tardor de Can Dragó començarà a les 9,45h, i cada quart d’hora s’aniran succeint les proves de diferents distàncies i per a diferents categories. La jornada, amb la que s’estrenarà oficialment el nou tartam del centre, acabarà a les 13h.

Les obres per a la renovació del tartam i l’equipament de la pista d’atletisme del Complex Esportiu Municipal Can Dragó es van iniciar el passat 8 d’agost. Amb una inversió de 648.250€, s’ha substituït el paviment sintètic de la pista i de les zones de concursos. S’ha retirat el paviment previ, format per prefabricat i paviment sintètic molt deteriorat, i s’ha substituït per un nou producte certificat IAAF.

També s’ha substituït la xarxa de reg de la gespa central, i s’han col•locat un matalàs per salt de perxa, un altre per salt d’alçada i un torn d’accés.

Durant aquest curs, prop de 600 usuaris fan ús de la pista d’atletisme del CEM Can Dragó. Pertanyen a l’Agrupació Atlètica Catalunya, amb 182 usuaris al CEM, i el Club Atletisme Nou Barris, amb 401 usuaris.

La instal•lació de Can Dragó disposa de dues sales d’activitat cardiovascular i musculació, una sala d’activitats dirigides, una sala d’spinning, un pavelló poliesportiu, una piscina coberta i una piscina coberta d’aprenentatge, una piscina a l’aire lliure, una pista d’atletisme, una pista poliesportiva exterior i quatre pistes de pàdel.

El CEM Can Dragó compta actualment am 6.800 abonats, i 1.037 usuaris que en fan ús regularment, entre escolars, persones que fan cursets i esportistes de clubs i entitats.

 

Complex Esportiu Municipal La Mar Bella

La nova pista d’atletisme del Complex Esportiu La Mar Bella s’inaugura coincidint amb la celebració del XIII Cross Escolar de Sant Martí. És la primera cursa del Challenge de Cros Escolar de Barcelona, que se celebra al llarg de tot el curs en diferents districtes de la ciutat.

La competició, que començarà a les 10 h, aplegarà més de 1000 nens, nenes i joves de totes les categories, des dels nascuts l’any 1999 fins als nascuts l’any 2013. El cros també ajudarà a promoure la cursa solidària Barcelona Magic Line 2017, a favor de l’Hospital Sant Joan de Déu.

Les obres per a la renovació del tartam de la pista d’atletisme del Complex Esportiu La Mar Bella han consistit tant en la renovació del paviment sintètic de la pista en si, com de la zona de concursos. S’ha retirat el paviment previ, format per un prefabricat i un paviment sintètic molt deteriorats, i s’ha substituït per un nou paviment de tres capes que garanteix un millor rendiment. Els colors d’acabat són el blau per a l’anell i els passadissos de javelina, perxa i longitud, i el color gris per a la resta de zones de concursos.

També s’ha canviat el paviment dels accessos als vestidors des de la pista i el parterre perimetral, on s’han plantat pans de gespa natural.

A banda de les obres a la pista d’atletisme, també s’ha renovat el material de la sala funcional i la sala d’estiraments, i s’ha adquirit un TRX per a l’entrenament d’atletes, així com estructures i terres de cautxú, barres i discos per a l’exterior de la pista i un contenidor per guardar el material d’exterior.

La inversió total de l’Institut Barcelona Esports ha estat de 534.500€. El Complex Esportiu Municipal La Mar Bella compta amb prop de 820.000 usos anuals per part de clubs i entitats, sent un dels principals escenaris de la ciutat pel que fa a les competicions esportives escolars. Aquest any, 890 persones han adquirit passis de temporada per a la pista d’atletisme, a banda dels milers d’infants, joves i adults que en fan ús al llarg de l’any.

 

Compliment del Programa de promoció de l’atletisme a Barcelona

D’aquesta manera es continua donant compliment al “Programa de promoció de l’atletisme a Barcelona’ que vol potenciar la promoció de l’atletisme entre la població escolar; millorar les condicions de pràctica de l’atletisme organitzat pels clubs d’atletisme de la ciutat; garantir unes adequades condicions de les instal•lacions esportives atlètiques de la ciutat i seguir oferint opcions de pràctica de l’atletisme a tota la població a través de les curses de participació popular. El pressupost destinat és de 3.325.000 euros per als propers quatre anys per al període 2015-2019.

Al llarg de 2016, l’ Institut Barcelona Esports ha fet obres de renovació a l’Estadi Municipal d’Atletisme Joan Serrahima, a banda de les dues actuacions que s’inauguren aquest cap de setmana al Complex Esportiu Can Dragó i al Complex Esportiu de la Mar Bella. L’IBE assumeix també les actuacions anuals de manteniment de les pistes municipals, així com la millora o compra de material esportiu inventariable per la pràctica de l’atletisme.

Actualment, Barcelona disposa de 4 pistes d’atletisme municipals, a més de la que hi ha a l’Estadi Olímpic de Montjuïc Lluís Companys. Aquestes 4 es troben a l’Estadi Municipal d’atletisme Joan Serrahima, el Complex Esportiu Municipal Pau Negre- Parc del Migdia, el Centre Esportiu Municipal Can Dragó i el Complex Esportiu Municipal Mar Bella.

A més, Barcelona disposa d’11 circuits esportius, altres infraestructures on córrer a l’aire lliure. Aquests estan senyalitzats i dotats de plafons amb serveis pràctics. Aquests circuits es troben al Parc Joan Miró, al Castell de Montjuïc, a Can Dragó, al Passeig Marítim, a Diagonal-Cervantes, a Diagonal-Sant Martí, a Aragó-Guipúscoa, a Rambla Prim, al Parc del Clot, al Parc de la Ciutadella i al Passeig Mirador de les Aigües.Compartiu aquest contingut