L’Ajuntament de Barcelona lliura 25 Medalles d’Honor a les persones i entitats que contribueixen al desenvolupament de la consciència ciutadana : Servei de Premsa

L’Ajuntament de Barcelona lliura 25 Medalles d’Honor a les persones i entitats que contribueixen al desenvolupament de la consciència ciutadana

22/11/2016



Temps estimat de lectura: 5 minuts

L’alcaldessa Ada Colau ha presidit el lliurament de les Medalles d’Honor 2016 en un acte celebrat en el Saló de Cent i ha volgut destacar que els guardonats són l’exemple de la ciutat justa, lluitadora i altruista

 

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha presidit aquesta tarda el lliurament de les 25 Medalles d’Honor a la Ciutat a les personalitats i entitats que han destacat per la seva contribució al desenvolupament de la consciència ciutadana, virtuts i valors cívics, de Barcelona. En total, s’han entregat 15 medalles a entitats de la ciutat i a 10 persones, totes escollides pels districtes i pel plenari del Consell Municipal.

 

30359334734_8b1d0689eb_z

 

Durant la seva intervenció, Ada Colau ha destacat que les persones i entitats guardonades “us heu distingit per la vostra contribució al desenvolupament civil, social i cultural de la ciutat” . L’alcaldessa també ha assegurat que el seu exemple engrandeix la ciutat als ulls del món i “contribueix a eixamplar la virtut cívica de la nostra ciutat al posar en el centre del vostre actuar valors tant necessaris com la llibertat, la igualtat, la solidaritat, la defensa de la diversitat, el respecte mutu i la cultura de la cura, la pau i el diàleg”, fent de Barcelona una ciutat de drets i oportunitats per a tothom.

“Sou representants d’una ciutat compromesa, valenta, justa, lluitadora, generosa i altruista. És a dir, de la millor Barcelona” ha dit l’alcaldessa. Persones com el periodista Lluís Sierra i el líder veïnal Víctor Alpolhinarios, medalles a títol pòstum, de les quals Colau ha volgut destacar la seva estima cap a la ciutat, “a la qual van servir amb compromís i passió a través de les seves cròniques periodístiques i de la participació activa en el moviment veïnal”.

L’alcaldessa també ha agraït a les entitats i associacions reconegudes el seu exemple i compromís en àmbits tant diferents com la lluita LGTBi, la defensa dels drets dels infants, l’apoderament de les dones, l’impuls de la cultura, la pràctica del periodisme crític, la potenciació de la universitat, el foment de la inclusió social, la participació en el moviment veïnal, la recuperació de la memòria històrica i el cultiu de l’economia social i solidària. Colau ha finalitzat donant-los les gràcies per estimar la ciutat.

 

Medalles d’Honor 2016

 

ÀMBIT CIUTAT

FRONT D’ALLIBERAMENT GAI DE CATALUNYA (FAGC)
En reconeixement de la seva tasca reivindicativa, de més de quaranta anys, en defensa dels drets i les llibertats del col·lectiu LGBTI.

ENRIC ARGULLOL I MURGADAS
Per la seva trajectòria com a jurista i, especialment, per la seva tasca com a primer rector de la Universitat Pompeu Fabra.

JOAN TÀPIA I NIETO
Per la seva trajectòria dins el periodisme dels últims cinquanta anys, vinculat a la ciutat i sota els criteris de qualitat i autoexigència

FUNDACIÓ VICKI BERNADET
En reconeixement de la seva tasca en favor de la prevenció, la detecció i l’atenció a les víctimes d’abús sexual infantil i de sensibilització de la societat.

LLUÍS SIERRA DIB
Medalla d’Honor de Barcelona a títol pòstum
En reconeixement de la seva destacada tasca com a cronista de Barcelona i de la seva gran qualitat humana.

 

CIUTAT VELLA

VICENS FORNER PUIG
En reconeixement de la seva tasca com a cronista gràfic del barri de la Barceloneta i de la vida diària dels veïns des dels anys seixanta.

ESCOLA DE MÚSIC I JPC
En reconeixement de la seva tasca social i educativa al barri del Raval a través de l’ensenyament musical

 

EIXAMPLE

ASSOCIACIÓ CAN ROGER
Per la seva iniciativa en la creació d’un espai de trobada per a persones en situació de vulnerabilitat econòmica o social al barri de l’Eixample.

VÍCTOR E. APOLHINARIOS-MOURAGNA
Medalla d’Honor de Barcelona a títol pòstum
En reconeixement del seu fort compromís social i cultural, desenvolupat a través de l’acció veïnal del districte de l’Eixample.

 

SANTS-MONTJUÏC

JOSEP MARIA DOMINGO I PEDRET
En reconeixement de la seva tasca dins el moviment veïnal, en favor dels interessos i necessitats dels veïns i veïnes dels barris de Sants, Hostafrancs i la Bordeta.

TAULA DE DONES DE LA MARINA
Per la seva tasca en defensa de les dones i la lluita contra la violència de gènere, a partir d’un projecte integrador i lligat al barri de la Marina.

 

LES CORTS

ESCOLA MORAGAS
En reconeixement del seu treball en favor de les persones amb discapacitats psíquiques, a través de l’educació dels nens i adolescents i el suport a les seves famílies.

ASSOCIACIÓ TALLER OCUPACIONAL ARIADNA
Per la seva tasca en favor de la inclusió de les persones amb discapacitat intel·lectual i el foment del benestar i la qualitat de vida d’aquest col·lectiu i de les seves famílies.

 

SARRIÀ-SANT GERVASI

MONTSERRAT PUIG CARDONA
Per la seva contribució en favor de la integració de la dona en el camp de la ciència i la generositat demostrada envers els seus conciutadans.

AIS, AJUDA A LA INFÀNCIA SENSE RECURSOS
En reconeixement de la seva tasca en favor de la millora de la qualitat de vida de les persones discapacitades i el foment del voluntariat com a valor necessari de la nostra societat

 

GRÀCIA

JOSEFINA ALTÉS I CAMPÀ
En reconeixement de la seva trajectòria vinculada a l’activisme cultural i social al barri de Gràcia i en defensa dels valors cívics i dels drets de les dones.

SALA BECKETT / OBRADOR INTERNACIONAL DE DRAMATÚRGIA
Per la seva destacada contribució com a espai de producció i de formació de creadors i la seva incidència en l’àmbit de l’escena teatral contemporània.

 

HORTA-GUINARDÓ

COMITÈ CIUTADÀ PER L’HOMENATGE A SALVADOR ALLENDE
Per contribuir a la recuperació de la memòria històrica d’una figura clau en la defensa dels valors democràtics i en la lluita per la justícia social.

JOSEP FERRÉ SEMPERE
En reconeixement de la seva llarga trajectòria al servei de la comunitat i com a impulsor de la vida associativa al Guinardó.

 

NOU BARRIS

COORDINADORA D’ENTITATS SAP MUNTANYA
Per la seva contribució a la lluita i les reivindicacions en defensa d’una atenció sanitària universal, equitativa i de qualitat.

ASSOCIACIÓ CAN ENSENYA (ASSOCIACIÓ PRO PERSONES AMB DISCAPACITAT INTEL·LECTUAL)
Per la seva destacada tasca en favor de la millora de la qualitat de vida del col·lectiu de persones amb discapacitat intel·lectual al districte de Nou Barris.

 

SANT ANDREU

XAVIER PALOS EZQUERRA
Per la seva contribució al foment de l’economia social, solidària i cooperativa i per la seva implicació activa en el moviment associatiu de Sant Andreu.

BANC DEL TEMPS DEL BON PASTOR
En el seu 15è aniversari, per la seva implicació en la dinamització social i comunitària del barri del Bon Pastor i per la seva aposta per teixir una xarxa de suport mutu.

 

SANT MARTÍ

ASSOCIACIÓ DE DONES ÁMBAR PRIM
En reconeixement de la seva tasca social i el seu treball constant en favor de la integració i la dignificació de les dones al districte de Sant Martí.

FUNDACIÓ PRIVADA EL XOP
Per la seva contribució en favor de la integració social i la millora de la qualitat de vida de les persones adultes amb discapacitat intel·lectual.





Paraules clau

medalles d'honor/