L’Ajuntament destina 8,5 milions a reformar i remodelar equipaments esportius municipals durant el 2016 : Servei de Premsa

L’Ajuntament destina 8,5 milions a reformar i remodelar equipaments esportius municipals durant el 2016

28/12/2016

L’Institut Barcelona Esports vetlla perquè el conjunt de la ciutadania tingui accés a centres esportius de qualitat a tots els districtes de la ciutat

 

L’Ajuntament de Barcelona, a través de l’Institut Barcelona Esports, ha invertit al llarg de l’any 2016 un total de 8.571.190,92€ en el manteniment, reforma, i remodelació d’instal·lacions esportives municipals.

En aquest sentit, el comissionat d’Esports, David Escudé, assenyala que “l’Institut Barcelona Esports treballa perquè tothom tingui accés a la pràctica esportiva en condicions de qualitat. La inversió que hem fet al llarg del 2016 s’ha fet amb aquest objectiu, millorar els equipaments esportius municipals dels diferents districtes de la ciutat, que, de fet, ara per ara ja són d’una molt elevada qualitat. El binomi promoció de l’esport i bons equipaments esportius és una de les raons principals que han convertit aquesta ciutat en una de les grans capitals esportives del món. Aquesta és una feina que sabem que no pot aturar-se. Per això, continuarem aquesta línia de treball en els propers anys”.

Camp Municipal Rugbi La Foixarda
Finalització obres: desembre 2016
El projecte persegueix la millora de la urbanització exterior amb una nova pavimentació de la rampa d’accés, i la reforma dels vestuaris i el gimnàs, situats sota la graderia. D’aquesta manera, s’actualitzaran els vestuaris i el gimnàs per donar cabuda a més activitats.

Instal·lacions esportives Escola Industrial
Finalització: desembre 2016
Actualització i millora de la instal·lació elèctrica, il·luminació, protecció contra incendis, sistema d’extracció, sanejament i substitució d’alicatats de revestiments, així com la pintura i paviment dels vestuaris del camp de futbol.

Base Nàutica Municipal de La Mar Bella
Finalització d’obres: desembre 2016
Rehabilitació de la coberta de l’edifici dels panyols (magatzem d’embarcacions i taller), així com la millora de la imatge corporativa exterior del recinte.

Piscina del CEM Bon Pastor
Finalització obres: febrer 2017.
Substitució de la deshumectadora del CEM Bon Pastor per una nova bomba de calor capaç de fer front a les necessitats del recinte, i mantenir-hi els estàndards de comfortabilitat, el que implica renovar parcialment les instal·lacions del circuit.

CEM Trinitat Vella
Finalització obres: gener 2017.
Actuacions per facilitar el drenatge dels terrenys exteriors del recinte de la piscina.

Frontons CEM Olímpics Vall d’Hebron per als Mundials 2018 de pilota
Finalització obres: gener 2017
Millora i posada al dia de les instal·lacions de cara als Campionats Mundials de Pilota que es disputarà en 2018. S’actuarà als diferents elements (tarima, paviment, xarxa de protecció, parets i terra de la canxa, marcadors…) del frontó de 36 metres, el de 54 metres i el Trinquete de 30 metres.

Nou Parc Esportiu Urbà Baró de Viver
Obra finalitzada: setembre 2016
Execució d’un parc esportiu urbà amb elements per a la pràctica de l’skate: dunes, plataforma, baranes, Euro Gap, Bank Gap, Hubba, etc.. S’ha incorporat nous elements d’il·luminació i també s’ha instal·lat la senyalització de l’equipament.

Millora del Velòdrom Municipal d’Horta (2a fase)
Data prevista finalització d’obra: març 2017.
Última fase de la reforma i millora de les instal·lacions de fontaneria i climatització de vestuaris i oficines del velòdrom . El projecte està dividit en 13 fase de les quals se n’han executat 8. En aquesta fase, es treballa en part dels vestidors, captadors solars, gimnàs i sales d’espatlleres, i oficines, entre altres.

Subsòl Velòdrom Municipal d’Horta
Finalització d’obra: desembre 2016.
Adequació de la galeria sota pista del Velòdrom d’Horta per a la ventilació, evacuació d’aigua i il·luminació, una acció necessària per protegir la pista de fusta.

2a fase del CEM Horta
Data prevista finalització d’obra: gener 2017.
Enderroc previ a l’ampliació i reforma de les instal·lacions en fase 2 del projecte iniciat en 2011. S’enderrocaran completament les edificacions més antigues, com la piscina i els vestuaris antics, així com part del pavelló i les graderies nordest del camp de futbol. L’objecte d’aquest projecte es avançar els enderrocs que permetran que es pugui realitzar l’ampliació i reforma de les instal·lacions.

Nova Piscina Turó i pista poliesportiva
Data prevista finalització d’obra: abril 2018
Creació d’un nou edifici amb dos equipaments: una pisicna i una pista poliesportiva, i reurbanització de l’interior de l’illa de cases per organitzar les entrades a l’edifici. La pista poliesportiva serà coberta, i el centre pot allotjar eventualment activitats socials no exclusivament esportives.

CEM Estació del Nord
Data prevista finalització d’obra: octubre 2017
Obres i actuacions necessàries en el CEM per adequar-lo a les normatives vigents de protecció i evacuació de l’edifici en cas d’incendi: augment de la resistència al foc de les estructures de la coberta, substitució del paviment de les pistes i revestiment de les parets, entre altres actuacions.

CEM Aiguajoc Borrell
Data de finalització: desembre 2016.
Obres i actuacions necessàries en el CEM per adequar-lo a les normatives vigents de protecció i evacuació de l’edifici en cas d’incendi. Adequació de la xarxa d’aigua per a l’extinció d’incendis, adecuació dels recorreguts per facilitar les vies d’evacuació, i compartimentació i sectorització dels diferents espais de l’edifici, entre altres actuacions.

Substitució del paviment de la pista del CEM Verneda
Data finalització: setembre 2016.
Les obres realitzades al llarg de 2016 han permès renovar el pavelló del CEM, la sala de fitnes, i la sala de ciclisme indoor. Substitució del parquet del CEM, la sala del pavelló i el revestiment de les partes, col·locació de noves finestres i rehabilitació del sostre.

Substitució de la pista d’atletisme del CEM Mar Bella
Data finalització: setembre 2016
Renovació del paviment sintètic de la pista i de la zona de concursos. S’ha instal·lat un nou tartam de tres capes que garanteixin un millor rendiment. També s’ha renovat el material de la sala funcional i la sala d’escalfament, i s’ha adquirit un TRX per a l’entrenament dels atletes

Substitució de la pista d’atletisme del CEM Can Dragó
Data finalització: octubre 2016
Substitució del paviment sintètic de la pista i de la zona de concursos. S’ha retirat el paviment previ, format per un prefabricat i material sintètic molt deteriorat pel pas del temps, i s’ha substitut per un tartam amb certificat de la IAAF. També s’ha canviat la xarxa de reg de l’herba del centre de la pista i s’han renovat els materials com els matalassos per als salts de perxai altura.Compartiu aquest contingut