Les terrasses de la plaça de Masadas, a Sant Andreu, s’ubicaran als porxos i s’alliberarà tot l’espai central : Servei de Premsa

Les terrasses de la plaça de Masadas, a Sant Andreu, s’ubicaran als porxos i s’alliberarà tot l’espai central

08/01/2017



Temps estimat de lectura: 2 minuts

La Comissió de Govern aprova definitivament la Distribució prèvia de les terrasses d’aquest àmbit, que preveu desocupar de vetlladors tot l’espai central de la plaça i garantir la visió íntegra de les façanes neoclàssiques

Les 40 taules i 160 cadires actuals s’ubicaran a les zones porxades, i s’alliberaran els accessos a la plaça, els elements de mobiliari urbà i els accessos als immobles

 

La Comissió de Govern ha aprovat definitivament la Distribució prèvia de les terrasses de la plaça de Masadas, al districte de Sant Andreu. La normativa estableix els criteris d’ordenació dels vetlladors que es podran instal·lar en aquest àmbit, i preveu fer-les compatibles amb el gaudi de l’espai públic per part dels veïns i veïnes.

Els objectius d’aquesta distribució prèvia, que s’ha compartit i consensuat amb les entitats veïnals i actors de la plaça, són garantir el flux de vianants, l’accés a edificis i espais públics i la visió dels edificis públics, patrimonials i d’interès ciutadà i turístic; procurar un endreçament global; evitar la sobrecàrrega d’usos, i preservar el caràcter propi de la plaça.

Sota aquests criteris, tot l’espai central de la plaça s’alliberarà definitivament i quedarà lliure de terrasses. Això permetrà que la imatge i l’ús de la plaça conservin la seva configuració i capacitat actual, i es garantirà la percepció visual íntegra de les façanes neoclàssiques.

A més, s’alliberaran els accessos des dels carrers que aboquen a la plaça, de manera que no hi haurà cap element que interrompi la circulació dels vianants ni les visuals que travessen els pòrtics. També es reservarà un espai lliure davant els elements de mobiliari urbà, com bancs i fonts, i se separaran les terrasses dels accessos als immobles. I les mampares, jardineres i altres elements admesos es col·locaran de manera que s’evitin les barreres visuals.

Així doncs, l’ocupació se centrarà en l’àmbit porticat, on s’ubicaran les 40 taules i 160 cadires que hi ha actualment a la plaça. En aquests espais s’ha definit un màxim de 9 zones ocupables amb un màxim de 6 taules i 24 cadires per cadascuna d’elles. D’aquesta manera, es donarà resposta a la demanda actual i es permetrà encabir properes demandes futures. Amb aquesta distribució, les taules ocuparan un màxim del 6,51% de l’espai públic de la plaça.





Paraules clau

Sant Andreu/