La cultura popular gracienca viatja a Sa Pobla, Mallorca, per la commemoració dels 25 anys dels Foguerons : Servei de Premsa

La cultura popular gracienca viatja a Sa Pobla, Mallorca, per la commemoració dels 25 anys dels Foguerons

12/01/2017



Temps estimat de lectura: 2 minuts

 

Un total de 580 persones viatjaran aquest cap de setmana a Sa Pobla, Mallorca, per celebrar els 25 anys dels Foguerons de Sa Pobla a Gràcia. A la trobada estan convidades les Colles de Cultura popular de Gràcia, la Fundació Festa Major, la Federació de Colles de Sant Medir, els Castellers de la Vila, i la resta d’entitats que durant aquests 25 anys han ajudat a consolidar aquesta celebració a les places de Gràcia. El viatge tindrà lloc aquest dissabte 14 de gener i estarà encapçalat pel regidor del districte, Eloi Badia, i la consellera de Cultura de Gràcia, Marta Duñach.

Les activitats començaran a la plaça Major de sa Pobla amb la plantada conjunta dels gegants i bèsties de Gràcia i els de Sa Pobla i continuarà amb una recepció de la delegació gracienca a  l’Ajuntament de Sa Pobla, on s’inaugurarà l’exposició “Sant Antoni, la Festa Major de l’hivern”. També se celebrarà un dinar de germanor on es preveu l’assistència de 700 persones.

Les activitats de tarda començaran amb la Diada Castellera amb la participació dels Castellers de La Vila de Gràcia i dels Castellers de Mallorca, i continuarà amb la cercavila popular  on participaran trabucaires, bastoners i geganters  de Gràcia, Escuats de la Malèfica del Coll, La Diabòlica i  la Vella de Gràcia i el Drac de Gràcia i el Gaudiamus, juntament, amb els gegants de sa Pobla, Tamborers i Dimonis d’Albopàs, etc..

En finalitzar la cercavila s’iniciarà el correfoc infantil, i a partir de les 22h tindrà lloc un Concert a la plaça Major, per acabar amb el Correfoc adult. Els responsables de la Federació de Foguerons de sa Pobla a Gràcia han comptat, per a aquest aniversari, amb la col·laboració del Districte de Gràcia, l’ICUB, la Diputació de Barcelona, l’Agència de Turisme Balear i la Generalitat de Catalunya.

Aquesta commemoració continuarà després a Gràcia, amb la celebració dels Foguerons de Sa Pobla a Gràcia, que com fa 25 anys, se celebrarà l’últim cap de setmana de gener. La celebració és una tradició ancestral mallorquina centrada en la cultura popular i la gastronomia de l’illa. A Gràcia s’encenen els foguerons a les places de la Vila, sonen els xeremiers de flabiols, les ximbombes, els glossadors i els cantadors, hi participen els diables i els castellers i la oferta gastronòmica es cuina a les brases. Aquest any els Foguerons de Sa Pobla arriben a Gràcia els dies 26, 27 i 28 de gener 2017.





Paraules clau

Gràcia/