Nova cara per a la plaça de Joan Pelegrí, a Sants-Montjuïc : Servei de Premsa

Nova cara per a la plaça de Joan Pelegrí, a Sants-Montjuïc

28/01/2017



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L’Ajuntament aprova el projecte definitiu per a la reurbanització de la plaça, que permetrà reconfigurar-la per fer-la un espai més accessible i més agradable gràcies a la incorporació d’arbrat, zones d’estada i d’ombra, jocs infantils i mobiliari urbà

A més, s’instal·larà una estructura metàl·lica des de l’edicle sud-est i cap al nord que generarà un límit visual de la plaça i que serà un record a l’antiga fàbrica metal·lúrgica que hi havia a l’àmbit

Les obres comptaran amb un pressupost de gairebé un milió d’euros, començaran a mitjan març de 2017 i tindran una durada de quatre mesos

 

La plaça de Joan Pelegrí del barri d’Hostafrancs, al districte de Sants-Montjuïc, es renovarà. L’Ajuntament ha aprovat definitivament el projecte de millores per a aquest àmbit, que permetrà reconfigurar-lo per fer-lo més accessible gràcies a la incorporació d’arbrat, zones d’estada i d’ombra, jocs infantils i mobiliari urbà. Les obres estan valorades en 935.600,41 euros (IVA inclòs), començaran a mitjan març de 2017 i duraran uns quatre mesos i permetran que els veïns i veïnes gaudeixin d’un espai públic de més qualitat.

 

 

Així, la superfície diàfana de la plaça deixarà enrere el seu aspecte buit actual i s’omplirà amb una sèrie d’elements, entre ells nova vegetació, jocs infantils, zones d’estada i d’ombra i més serveis. A més, amb la voluntat de recordar la història de l’indret i l’antiga fàbrica metal·lúrgica que va haver-hi, des de l’edicle sud-est i cap al nord es col·locarà un esquelet metàl·lic que abraçarà l’espai amb l’objectiu de generar un límit visual de la plaça i que, a l’hora, serveixi de suport d’elements annexos.

També es repararan i modificaran les rampes i escales existents per millorar l’accessibilitat de l’àmbit. I es millorarà l’enllumenat existent amb la substitució dels projectors actuals per d’altres de nous equipats amb lluminàries led, a més de col·locar noves lluminàris a les columnes de tipus prim existents.

 

La incorporació de vegetació configurarà un fons escènic vegetal des del sud de la plaça. Es plantarà nou arbrat de port petit i es col·locaran jardineres amb plantes arbustives. A més, s’instal·larà la xarxa de reg necessària, i es faran reparacions i ajustos a la xarxa de drenatge existent.

Tota l’actuació es realitzarà sobre una superfície total de 3.384 metres quadrats, i garantirà l’accés a l’aparcament soterrat, a un edifici d’habitatges situat al costat est i al supermercat existent.





Paraules clau

Joan Pelegrí/ Sants-Montjuic/